szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

X-akták- A film



Már anno Jimmy Carter elnök választási kampányában elmondta, hogy nyilvánosságra hozza a földönkívüliekkel kapcsolatos aktákat. Aztán nem hozta, és elindultak a találgatások, megszülettek az összeesküvés-elméletek. UFO-król, marslakókról, meg nagyon gonosz emberekről. 

X-akták- A film
Az X akták című sorozat azoknak szól(t), akik hisznek ezekben az elméletekben. Akik világméretű összeesküvésről álmodoznak, mely az egész Föld, az egész emberiség kipusztulásával fenyeget. A bájosan sármos Mulder ügynök, és párja, Scully, mindenféle földönkívüliek által okozott bajnak jártak a nyomába, miközben üldözte őket a fél FBI, azaz saját kollégáik.

A sorozat nyakatekert, sokszor gyermeteg történetei most egészestés mozifilmben kapták meg a nekik megfelelő teret. A film kezdőjelenete időszámításunk előtt 35000 évvel játszódik: két ősember merészkedik be egy jeges barlangba, ahol aztán megeszi őket valami marslakóféle zöld emberke, ami újratermelődik. Majd egy hirtelen váltással megérkezünk a mába, ahol egy gyerek belezuhan a már említett barlangba, kezébe vesz egy koponyát, majd őt is ellepik a furcsa élőlények, és meghal.

Eközben az FBI valami terrorfenyegetést kap, de kamunak látszik az egész. Mulder épp kólát akar venni egy automatából,mikor észreveszi a pokolgépet. A szerkezet robban, meghal egy ügynök, a két renitenst pedig beidézik meghallgatásra, mert elhagyták szolgálati helyüket.

Eddig élvezhető a film. Ettől kezdve zavaros világösszeesküvések bonyolult és áttekinthetetlen láncolatát kapja a Néző, mintegy matekpéldát, mondjuk,egy ötödfokú egyenletet, amelyről előre tudni lehet, hogy nincs megoldása. Van itt, kérem szépen, ismeretlen vírus, UFO, kísérletek, Fehér Ház, egyfajta álmisztikus saláta.A cselekmény egymást keresztező gubancokból áll, paranoid elméleteket vegyítettek krimi- motívumokkal. A látvány sem utolsó: egy fantasztikus operatőri ötletnek köszönhetően közel tizenöt másodpercig bámulhatunk egy helikoptert. Előbb totál, aztán premier plan...

Ez az a film, amit kár volt megcsinálni. Kár volt rá kidobni a pénzt, hiszen az egész bolondság. Az igazi értelemben vett sci-fi-hez pedig semmi köze.
Ám vigyázzanak: lehet, hogy ez a kis cikk is része egy összeesküvésnek?

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Lovasz
2008-09-09 23:15
Az ilyen filmekre mondják: láttam már jobbat is, rosszabbat is. Amúgy hiszek a túloldali Igazságban. Csak film nem annyira JÓ.
hauser
2008-08-13 16:59
Jómagam ezt az egész paranormális izét meg UFO-s kormányösszeesküvéseket gyerekmesének tartom.
sunway83
2008-08-08 09:13
Én már születésem előtt is X-akta rajongó voltam mert tudtam, hogy az igazság oda át van. A film egyébként meg egy jó 4-es!!!!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
14%
Pozitív
57%
Semleges
29%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu