szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Martin Scorsese: Cape Fear- A Rettegés Foka



Sam Bowden( Nick Nolte) sikeres ügyvéd, gazdag és boldog, családja van, úgy tűnik,megvalósította az amerikai álmot. Ám kiszabadul egy fegyenc, és majdnem vége szakad mindennek...

Martin Scorsese: Cape Fear- A Rettegés Foka
Max Cody ( Robert de Niro) tizenöt évet ült, szerinte ártatlanul. Azzal vádolja volt ügyvédjét, hogy nem képviselte őt megfelelő módon. Elhallgatott egy olyan bizonyítékot,  amely felmenthette volna őt a vádak alól. Az ügyvéd kollégájának bevallja: valóban így történt, igaza van Maxnak.

Ám a volt rab bosszúvágya hatalmas méreteket ölt. Előbb csak az ügyvédet kezdi zaklatni, mikor pedig Sam pénzt ajánl, nem fogadja el, mert szerinte tizenöt év börtön megfizethetetlen. Aztán következik Sam családja. Megöli a kutyájukat, majd pimaszul ellátogat Mrs. Bowdenhez ( Jessica Lange), és visszaviszi a nyakörvet, mondván: a közelben találta. Majd Bowdenék 15 éves lányának kezd udvarolni, színházművészet-tanárnak adja ki magát, a lánnyal az iskolában csókot is váltanak.

Nick egyre csak küzd a zaklatás ellen. A távoltartási végzés nem használ, hivatalos úton nem lehet elintézni, ezért felbérel egy magánnyomozót, hogy az veresse meg Codyt. Az akció nem sikerül, a volt fegyenc viszont iszonyatosan begurul...

Robert de Niro fantasztikusat játszik,legendás pályafutásának egyik csúcspontja ez a film. Nolte jól alakít, ám véleményem szerint de Niro "lemossa"őt.  A másik, amit ki szeretnék emelni,az az operatőri munka.A természeti jelenségek művészi szintű bemutatása elképesztően jó alkotássá teszik ezt a thrillert.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Lovasz
2008-09-12 15:20
A kedvenc thrillerem.
weszy
2008-08-06 16:41
Ez egy természetfilm egy félelmetes állatról, a rettegés fókáról :-)
Beata
2008-08-06 16:07
Én a thrillert nem tartomigazán kultúrának, mármint a szó "magas" értelmében. célja kizárólag az ember vérnyomásának és adrenalinszintjének ugráltatása, no, meg a pénzkeresés. Miért nem igazi művészi alkotásokról írtok?
1szercsak
2008-08-03 22:39
A félelmetesnek tűnő jelenetek szerintem nem félelmetesek,ma már. Még a lakóhajó-jelenet sem. Kissé avítt már ez a film.
altob
2008-08-02 21:02
Ez olyan alapfilm, mint a 2001.Űrodüsszeia. Minden thriller alapja.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
50%
Pozitív
50%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu