szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Mamma Mia!



Nem mondhatom, hogy maradandóértékű, filmtörténeti jelentőségű művészfilm, nem állíthatom, hogy 10 év múlva is emlékezni fogok rá- de hogy igazán jó szórakozást nyújt, az biztos!

Mamma Mia!
Efféle filmet nagyon nehéz alkotni. Úgy kell egyensúlyozni az intellektuális tartalom és a szórakoztatás között, hogy senki ne modhassa a film végén azt, hogy giccs. Márpedig Phyllida Lloyd rendező kiválóan megoldotta ezt a nem túl könnyű feladatot. Nem csúszik át a film giccsbe, nem öncélú retro-nosztalgia, megmarad annak,ami:szórakoztató zenés vígjátéknak.

Ez a szórakoztatás, persze, elsősorban az ABBA érdeme. Kár,hogy nem lehet a mozikban táncolni,vállalkozó kedvű egykori diszkójárók megtennék. A zene igen jól passzol a -valljuk be, nem túl eredeti- történethez, a látvány pedig, mediterrán színvilág "abbásfehérrel" keverve, igazán lenyűgöző. Sokak számára pótolja az elmaradt idei nyaralást.

A színészválasztás is kiváló. Meryl Streep hozza önmagát: kissé egzaltált, kissé kótyagos nőszemély,aki azonban anya is, lányát félti is, meg nem is. A gesztusok vígjátékosan eltúlzottak, de soha nem érezzük "soknak". A lány, Sophie ( Amanda Seyfried), pedig a huszonegyedik század modern fiatal nőjét alakítja, semmi különös, de kellemes látvány. Ahol hiányosságot érzek, az meglepő módon a csapat talán legjobb férfiszínésze, Pierce Brosnan játéka. Valahogy nem illik ide.

De a zene, a látvány, a nagyszerű hátterek, az operatőri bravúrok mindent feledtetnek. Az utóbbi évek legjobb vígjátékát nézheti meg a kedves Mozilátogató! Ne hagyja ki!

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
plovili
2008-07-31 17:17
Én meg azt gondlom, hogy ez egy jó film- a maga műfajában. Nem egy Spielberg, de nem is várok tőle olyasmit. Csak könnyed szórakozást, ennyit.
kekesy
2008-07-25 23:48
Az ABBA együttest soha nem szerettem igazán, bár, tegyük hozzá,jobbak voltak,mint a Boney M. De ez a film, ezzel a bugyuta történettel, szóval, ezt nem ajánlanám senkinek.
1szercsak
2008-07-24 09:09
Az ABBA-zenék jók, a többi feledhető...
marko
2008-07-23 23:38
Udvarias voltam, nem szavaztam meg negatívra, de ez a film, ez ...,sóval, nem jó. Csak borssal.
halacska
2008-07-23 23:27
Ez a film a "könnyed szórakoztatás" kategóriájába tartozik. mondhatni:lájmonégyé. De abból a jobbik fajta.
altob
2008-07-23 17:19
Jó kis bulis film, de nem ezt fogom otthon nézegetni...
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
33%
Pozitív
50%
Semleges
17%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu