szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Világok harca



Ez a film, ha nem is lesz  minden idők legjobb sci-fije, azért látványnak jó. Ha meg 5.1-ben nézed a hangok nagyon jók! A történet nem újdonság, ez a sokadik olyan film amiben idegenek támadják civilizációnkat. A bugyuta hős, az enyhén pszichotikus gyerekek érdekes párosítást alkotnak. Nem mindennapi látvány, viszont a film erőssége. 

Világok harca
Világok harca
War of the Worlds

rendezte:Steven Spielberg

írta:
H.G. Wells (regény)
David Koepp (forgatókönyv)

hossza: 117 perc
nemzetiség: amerikai
műfaj: sci-fi, thriller
eredeti nyelv: angol
formátum: szinkronizált
korhatár: 16+



A Föld háborúba indul, méghozzá Steven Spielberg és Tom Cruise új szuperprodukciójában, a Világok harcában. A film H. G. Wells klasszikus fantasztikus regényének modern feldolgozása. Az emberiséget földön kívüli lények támadják meg, hogy teljesen elpusztítsák. A túlélésért vívott elkeseredett küzdelmet a film egy amerikai család szemszögéből mutatja be.
Tom Cruise Ray Ferriert alakítja: ez az átlagos dokkmunkás az átlagosnál tökéletlenebb apa, aminek ő maga is tudatában van. Azt azonban nem sejti, mekkora katasztrófa közeleg. Nem sokkal azután, hogy Ray exneje (Miranda Otto) és új férje áthozzák kamaszfiát, Robbie-t (Justin Chatwin) és kislányát (Dakota Fanning) egy ritka "apukás hétvégére", hatalmas erejű villám csap le az égből a ház közelében.
A következő percekben Ray olyan rendkívüli eseményeknek lesz szemtanúja, amelyek mindörökre megváltoztatják az életét. Egy hatalmas, háromlábú harci gép emelkedik ki a föld alól, és nekilát, hogy mindent módszeresen elhamvasszon maga körül. Egy unalmas hétvégi nap így változik az emberiség történelmének fordulópontjává - megkezdődött a földön kívüliek könyörtelen támadása.
Ray menekülni kezd gyermekeivel a Tripodok hadserege elől, csakúgy, mint sok ezer más amerikai. Úgy tűnik, helyzetük reménytelen, mert nincsen számukra menekvés - hacsak Ray legyőzhetetlen akarata nem jelenthet kiutat a katasztrófából....


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Bekeveletek
2008-09-21 16:23
Nálam az "éppenhogy pozitív"kategória.
plovili
2008-07-31 17:20
Nagyon jó, nagyon-nagyonjó. Van egy kis házi tékám, benne lesz.
sunway83
2008-07-30 21:37
Én nem vagyok egy sci-fi rajongó de nekem tetszett a film!
1szercsak
2008-07-24 09:11
Az ember bízhat Spielberg zsenijében, de kétlem,hogy jobb lesz, mint az első. Látványfilm lesz ez a javából!!
altob
2008-07-23 17:20
Spielberg zseni! Az ember már azt hinné,vége a sci-finek, erre tessék, itt van ez! jó!
hauser
2008-07-23 10:13
Az eredeti változatban maga a konfliktus volt az érdekes,az,hogy esetleglétezhetnek velünk egyenlő erősségű világok is. A Spielberg-féle feldolgozás már modernebb: jellemek vannak,komikum van.
weszy
2008-07-22 21:36
Tényleg jól néz ki, de rengeteg benne a logikai bukfenc. Nekem még az volt az érdekes, hogy a pincében az az idegen szem amikor lement, akkor csak a látására hagyatkozott, nem használt semmi hőérzékelőt, vagy mozgásérzékelőt, vagy akármilyen hipermodern idegentechnológiát, hogy észrevegye őket. Meg Tom Cruise azzal a kézigránáttal... A végét eléggé elgagyizták
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
50%
Pozitív
50%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu