szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Tóth Vera: Mondd, miért pont ő?



Aki azt hitte, a hagyományos értelemben vett sanzont nem lehet keverni a soullal, az tévedett.

Tóth Vera: Mondd, miért pont ő?

S az is tévedett, aki azt gondolja/gondolta, hogy az úgynevezett szerelmesdalok feltétlenül érzelgősek és szentimentálisak, különösen, ha azokat nő adja elő. Nem: lehet a szerelemről szépen ,finoman is szólni, nem provokatívan. Nem kijelentve. Hanem kérdezve: miért pont Ő?

Pszichológusok ezrei kutatták már, mi alapján választ nőt a férfi és férfit a nő. Magyarán: mit jelent az tudományosan, hogy " kölcsönös vonzalom"? Egyszerű biológia, vagy tanult, megtapasztalt példaképek követése? Szerintem valahol mind a kettő. Valami ott rejtőzik a szívünk mélyén,valami furcsa és megfoghatatlan okosság, amely megkülönbözteti az egyik embert a másiktól. Az állatoknál is van ilyen, de két macska nem különbözik oly mértékben egymástól, mint két ember.

Azt hiszem, két dolognak van itt döntő szerepe. Az egyik az ellenkező nemű szülő ( akár negatív értelemben is), a másik az Első. Az ember viszonyító élőlény, folyton egymáshoz mér, egymáshoz kapcsol dolgokat, hiába küzd ez ellen, sikert nem érhet el. Önmagunkkal csak akkor szabad harcolni, ha fizikai létkérdést akarunk megoldani. A szerelem, az mégiscsak szerelem. Nem halsz bele. ( Csekély kivételtől eltekintve).

Mi mindenesetre beválogattuk a Mondd, miért pont ő című dalt a jovagyok.hu dalversenyébe. Tessenek kattintani, tessenek szavazni!

 

 

 


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
12%
Pozitív
25%
Semleges
63%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu