szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Tátrai Band: A bulinak vége



Minden életnek, minden bulinak, zenének és filmnek vége szakad egyszer. Az Idő nagyobb úr, mint a borosüveg. "Le kéne lépni"- ugye, érezted már?

Tátrai Band: A bulinak vége
A borosüvegeket már kiürítették a nem is szomjas szájak, a csajok megvoltak, ki mit engedett, majd elszámol a Jóisten előtt, nézd, a nappali ablakán már ott a hajnali nap, mint valami mozifilm, le kéne lépni, ugye? Persze. Le kéne.

A kimerültebbek mennek szépen haza, a még kimerültebbek mennek levezetni, keresnek valami ódon sörözőt, ahol hatalmas csicsás mindenfélék lógnak a falon, az árak olcsók, a piák rosszak. De itt kell maradni még egy darabig. Mert ezt a feszültséget, ezt a rettenetes állandó izzást, melyet a Pokol küldött e nem túl mocskos kék bolygó lakóira, le kell mosni a testünkről. Mindenki mosakszik,ki szóval, ki szótlanul.

De mi más pucolna le legalaposabban, mint a Zene? Valami rockos, soulos, Charlie rekesztett hangján hallható, vendégváró, vendégtaszító. Ami bemegy a szívedbe, ott kelleti magát, mintha megemésztődni akarna. De nem érdekel. Te csak hallgatni akarsz. Hallgatni,mint a tengerparton a sirályokat. Emlékezni, vagy feledni.

Van mit elfelejtenünk. Soha nem értettem, a bűn miért nem számarányosan növekszik? Miért láthatatlan? Honnan ered? S honnan ered a cseppnyi jóság, késhegynyi bűntelenség? Ki adta nekünk, gyarló embereknek mindezt?

Talán látok valamit. Autó, benne zene szól. Megállsz, kiszállsz. De a dal ott folytatódik, belül, zsigereidben éneklődik tovább. A Mű önálló életre kel, mert igazi Mű.

Egy igazi művet válogattunk be a jovagyok.hu dalversenyébe. Olyan produkció ez Tibuszéktól, mely legnagyobb hangszerekre méltó. Ha egyszer hallod, és odafigyelsz, megtanulsz valami másra is odafigyelni. A keleti ember csak belső hangnak hívja. Én csak egy furcsa filmnek. Amit lelkednek vetít valaki. Amit eddig nem is láttál.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Lovasz
2008-09-10 15:28
Nem fantasztikus de nem is rossz. Olyan Tátrais. Ezt várja az ember, ezt kapja.
rekareat
2008-09-04 09:49
Ez a szám nálam közepes. Rendben, hogy Charlie jól énekel, de számomra valami lendület, valami dinamizmus hiányzik. Túl " vánszorgós" nekem ez a dal. De persze, ez csak azén ízlésem. Semlegesnek szavaztam.
hass47
2008-08-31 09:21
Ez a szám egyszerűen fantasztikus. A stílus-meghatározásnál én még a bluest is belevettem volna, az is van benne. Charlie sajátos hangja nagyon jól passzol az efféle hangulatú számokhoz.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
21%
Pozitív
35%
Semleges
44%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu