szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

R-GO: Szeretlek is meg nem is



Vitathatatlan, hogy az R-GO együttesnek ez volt a legnépszerűbb dala. Nem tudom, hányezerszer játszották a rádiók, hány slágerlistát hány hétig vezetett. Egy biztos: az érzelmes popzenének egyik legnagyobb remeke ez, fiatal lányok és fiúk kedvence volt,s talán az ma is. A magyar zenetörténet egyik maradandó alkotása.

R-GO: Szeretlek is meg nem is
A szerelem simogat. Átfogja derekad, likőrszagot lehel, a tárgyak bársonyosabbá válnak, minden süt, minden forró, aztán langyos. Mikor két akarat egyesül eggyé. A hangok és zajok elcsendesednek, nincs más, mint amit bőrödön érzel, ami elkényeztet és simogat, simogat...
Szikora Róbert különleges hangi adottságai e dalban nagyszerűen érvényesülnek. Robi hangja is simogató, mint a szerelem, mintegy előjáték, önmagában erotikus, kellemes boldogságba andalító. Hol vannak itt a mindennapi élet gondjai? Hol vannak itt a szerelmmel sajánlatosan együtt, kéz a kézben járó olykori nézeteltérések, időleges szakítások, veszekedések? Itt nem emelkedik a hangerő, a dal csak sejtet valami szépet, valami örökkévalót, olyat, amelyről mesélni nem,csak zenélni és énekelni lehet. És billentyűzni. A szintetizátor is olyan kedvesen és csábítóan szól, mint a víz, melyen úszik Szikora hangja.
Talán nem volt még a magyar bolygón férfiénekes, aki ennyire megosztotta volna a zeneszerető közvéleményt. Akik szeretik, azért szeretik,mert végre itt egy férfi,aki lényével, tekintetével és mondataival őszintén és intenzíven  képes érzelmeket közvetíteni. Aki nem a klasszikus ungarische macsó szerepében tetszelegve akar hódítani. Mindent kiad magából, mindent átél, érzelem-dinamit- de halkan robban, nem okoz fájdalmat, azt akarja, hogy Te is érezz.
Nem tudom, figyelte-e valaki a hangerőt: Szikora Róbert egyszer sem hangos. Ami erő árad belőle, az a szívéből árad.
Lehetne tőle tanulni, kedves magyar Férfiak!
Mi mindenesetre beválogattuk a dalt a jovagyok.hu dalversenyébe! R-GO rajongók, szavazzatok, meg szavazzon mindenki, akinek van véleménye.

UI: A szám címét gyakran írták így is: Szeretlek is+nem is, tehát pluszjellel, mi a szöveges változatot választottuk.

GBP

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Zsanett
2009-11-11 15:55
FOREVER SZIKORA RÓBERT ÉS R-GO!!!
edna1977
2008-12-16 10:10
Bársonyos férfi hangja a szívemig ér.A dinamikussága,jó kedve életet ad,zenéje a vérem!IMÁDOM!
zaz159
2008-11-01 12:08
Ezekkel a gidákkal csak égeti magát. A mostani műveit nem szeretem de a régiek között volt egy két igen jó. Nekem mondjuk a ballag a katona jobban bejött!
Nora
2008-10-31 18:59
IMÁDOM!!!!!!! CSIKIDÁM-DÁM-DÁM
rgoskati
2008-09-06 18:13
Sziasztok !! Robit még a Hungáriába szerettem meg, pont a hangja fogott meg, utána jött az R-go . Rajongója vagyok már a kezdetek óta. Kivülállok teljesen másképp nyilatkoznak róla, elfogultság nélkül mondhatom, hogy kiváló zenész, már bizonyitott nemcsak a zene terén. Ha valaki eljön egy koncertre, aki csak egy két számát szereti és meglátja hogy mit produkál a szinpadon az szerintem a legközelebbi koncira is eljön és megszereti a zenéjét. Csikidam-dam-dam
lappango
2008-09-03 22:46
Szikora: jelenség. Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy nem is akar/akart ennél több lenni.
Beata
2008-08-21 17:24
Engem néha. Ennél a dalnál pl. igen. De van a Te csak mindig akkor sírsz, annál pl. kifejzetten szép.
weszy
2008-08-20 12:02
Engem speciel idegesít a hangja...
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
28%
Pozitív
8%
Semleges
64%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu