szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

P.Box: Vágtass velem (Kő kövön)



Mit jelent a rock szó? Sziklát, ringatózást. Ám mindenekelőtt erőt, lendületet, adrenalin-túltengést.

P.Box: Vágtass velem (Kő kövön)
Képzeld el, mintha csak egy fárasztó munkanap után relaxálnál: egy hosszú, végtelen,sivataggal határolt autópályán motorozol. Ember vagy, úr vagy, Időnek-Térnek fölötted nincs hatalma. Érzed, ahogy a lágy keleti szél lobogtatja telefirkált farmerdzsekidet. Mész előre, a nagy ismeretlenbe, ahol valami kellemes, megnyugtató dolog vár rád. Valami furcsa, váratlan ajándék.

Egy nőre gondolsz, egy fiatal, életigenlő teremtésre, egy rock-koncerten ismerkedetetek meg, ő csápolt, de fél szemmel Téged bámult, Te csápoltál, de fél szemmel Őt bámultad. Nem volt kérdés, a szemek beszéltek, az ajkak csak csókoltak, a kezek tapogattak, nem volt semmi szilárd támpont, alaktalanná váltatok, elárasztotta szíveteket a Gyönyör, majd találkoztok, igen, majd egyszer, most vége, gondoltad. Lehet, hogy nem is tévedtél...

Esteledik már, a sivatag egyhangúságát valami furcsa sziklafal töri meg, hegymászóknak való igazi kihívás. Az éles köveken zölddé alakul a napfény, legszvesebben megmásznád a falat, de nincs nálad felszerelés, nagyon veszélyes az ilyesmi, tudod, ha hibázol, soha többé nem látod azt a lányt.

És ekkor az egekből, titokzatos felhők fölül, megszólal egy iszonyatosan kemény dal, zenébe formált parancs. Vágtass velem- szól a refrén, a motorod magától búgni kezd, hívogat, gyere velem, mondja, menjünk tovább a sivatag mentén, száguldjuk körbe a Földet, mit nekünk Egyenlítő, mit nekünk Sarkkörök, csak egyenesen, csak ez az út. A Te utad. Akkor megérted: Neked menned kell, mert nagy feladatok várnak. Neked menned kell. Menni, mindörökké, a semmibe.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Lovasz
2008-09-12 15:19
A szöveget érzem kissé túlzottan egyszerűnek. A zene valóban pörgős, pont ezért illett volna jobb szöveget írni.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
33%
Pozitív
11%
Semleges
56%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu