szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Napoleon Boulevard: Szállj velem



A Napoloen Boulevard a nyolcvanas évek legkiválóbb magyar popcsapata volt. Ők játszották az európai színvonalú, szintetizátorokon alapuló popzenét. Aztán váratlanul feloszlottak...

Napoleon Boulevard: Szállj velem
Merem állítani: Vincze Lilla a magyar könnyűzene valaha élt legjobb hangú énekesnője. Szopránt és altot egyaránt átfogó, magas hangterjedelme annyira kirítt a kor mezőnyéből ( hát még a mai gárdából hogy kiemelkedne!), hogy csodáltuk és szájtátva hallgattuk. Nem találtunk szavakat. Miért nem lett operaénekesnő,kérdeztük megunktól.
És persze csodálatos Nő is volt. Nem elfelejteni.

A Szállj velem! az 1986-os lemez slágerdala volt, valami kis Európa a halódó magyar zenében. ( Meg vigasz a mexikói focivébé égésére). Ezt a dalt anno minden generáció elfogadta a legjobbnak. Hogy miért? Mert minden együtt van,ami kell: igényes szöveg, korát megelőző,de azért befogadható zene, és a leglényegesebb: a ritmusváltások.
Persze, a szöveggel kapcsolatban voltak fenntartások, valami olyasmi ellenérzések,mint az LGT Ringasd...c.nótájánál. Szóval,hogy mit értenek itt szálldogáláson? Hát, mindenki mást...Mondjuk. zenét!
Meg az a kis gitárszólócska ott a refrén előtt, a szám sava-borsa, nem is igazán érdemes elemezgetni ezt a nótát, csak hallgassa mindenki, és tátsa a száját, vagy táncoljon ( mellékesen: azt is lehet reá, diszkókban is nyomták,még a kilencvenes években is!), szóval, amit eddig elmulasztottunk, bepótoljuk:

Ime, itt a dal a Nagy Magyar Dalverseny selejtezőjében.
Hallgasd, nézz, szavazz, szólj hozzá, ha van mit!

G.Bálint Péter


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
SarvariTamas
2008-08-28 22:26
Imádom ezt a dalt. Nem tudom miért ez a sok negatív vélemény, de ez a dal két dolog miatt jó: Lilla énekhangja még ma is az egyik legszebb női hang, s a másik az a Napoleon Boulevardra jellemző szintetizátor- és ütőhangszerek által keltett zenei sokszínűség. Na ezt én is jól megmagyaráztam, szerintem van aki rti mire gondolok. Zseniális dal, bár én a Bicikli ég és Föld közöttet jobban szerettem.
hass47
2008-08-26 10:47
VIncze Lilla a kornak egyértelműen legjobb énekesnője volt. Talán csak Katona Klári vetekedhet vele. A Szállj velem igazi bombasztikus meglepetés volt, annyira "nyugati" zene, hogy szinte el sem hittem.
kekesy
2008-08-02 21:45
Remek dal, kiváló szerzők,Lilla fantasztikus!!!
aknai
2008-07-28 23:30
A nyolcvanas évek legjobb dala volt. Saját korában mindenképp az első háromban van, na, ezt szép magyarosan írtam. Szerintem érthető.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
40%
Pozitív
11%
Semleges
49%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu