szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Metró: Mária volt



Mindenkinek az életében volt egy Mária. Legfeljebb máshogy hívták.

Metró: Mária volt
Mi tagadás, kavart némi botrányt a dal, ugyanis teljesen más volt,mint az akkoriban megszokott beat-számok. Gitárok elképesztő túlsúlya helyett templomi orgonaszóra emlékeztető zenei refrén, ráadásnak még ott a Madonna- jelenetet felidéző Mária név, szóval, volt egy kis kockázata a dolognak. Persze, abban az időben nem a felszínen folytak a folyók, a felszín csak pártzsargon-fecsegésre szolgált, az igazi dolgok szobákban történtek, nagy asztalok mögött trónoló hivatalosságok és maagukban jót röhögő művészemberek között. De megérte mindenkinek minden fáradozása, mert a Mária volt fantasztikus dal, Zorán egyik legjobb ének- produkciója.

Az én Máriám ( Mariann volt igazából) még meg sem született, mikor megjelent a dal. Az én Máriám arcát, meg haja színét talán meg sem őriztem,mert jöttek az Enikők meg a Beáták, s a Máriákról amúgy sem szívesen beszél az ember, mert átmenetek ők mindig, kamaszkori idétlenkedések, ez a sorsuk, hiába. A feledés.

Csak ezt a dalt nehéz ám feledni. Mert abban a rondán idétlenkedő, gyermekkorok légvárait szétrugdosó kamaszkorban mégiscsak van valami bájos, akkor még álmodtunk, mertünk nagyokat behúnyt szemmel, a magyarországi felnőtt élet pedig gyakran nem engedi valóra váltani a nagy álmokat. Szürke itt minden, mint annak idején, mikor a Mária volt a rádió és a rádióhallgatók kedvence volt, már amennyire engedték, hogy az legyen.

Ennek a számnak helye van a jovagyok.hu dalversenyén. Nem nosztalgiából- e sorok irója még nem is élt akkor- hanem önmaga jogán. Mert szép, mert jó. És e pillanatban is,szerte a világon, Afrikától Ausztráliáig, sok ezer boldog-boldogtalan srác ismerkedik meg a maga Máriájával.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
aknai
2008-09-10 15:33
Mégegy: sok ország büszke lenne, ha egyidőben lenne 3 ilyen nagyszerű együttese!! A magyar beat európai színvonalú volt.
aknai
2008-09-10 15:32
Sokat vitatkoztak annak idején azon, hogy a szentháromságból, Illés-Metró-Omega, ki a jobb. Nekem mind a 3 tetszik ma is.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
38%
Pozitív
15%
Semleges
47%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu