szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Kispál és a Borz: UFO



Ez egy nagyon furcsa dal, az egyik legfurcsább dal a jovagyok.hu dalversenyében. Bár, kérdés, van a Kispálnak olyan dala, amelyik nem furcsa? Legalábbis kicsit?

Kispál és a Borz: UFO

Szép lágy dallam, fantasztikusan jó billentyű-basszgitár összhang, ezt minegy ellenpontozza a sztori, amely nem másról szól mint arról, hogy egy embert lécekkel jól elagybugyálnak, amiért valami nővel, valahol, valamikor...Bandi énekhangja, szokás szerint, tökéletesen passzol mindehhez.

Nekem erről a számról Örkény egypercesei jutnak eszembe ( minden zenének jót tesz valami kis irodalmi párhuzam!, de ez fordítva is igaz, vannak huszadik századi regények, melyben a főhős jobban ért a zenéhez, mintha zenész volna), szóval, Örkény úgy belevéste magát a magyar értelmiségi-művészi tudatba- tudatalattiba, hogy időnként fogja magát, és váratlanul beköszön. Mint valami UFO...

Tényleg, Ön szerint léteznek UFO-k? Vagy ez nem is érdekes? Vagy csak akkor érdekes, ha én látom, de akkor évekig csak arról mesélek?

Minden emberi közösségnek megvannak a maga ufói. Az idegen, aki valamiért nem passzol. Aki vagy fehér holló, vagy elhitetik vele, hogy az. Az ilyen embert sokszor bántják. Ön, kedves Látogató ( kicsit csöppentősnek tartom ily' esetekben a kedves szó nagybetűvel történő írását), szóval, Ön csak szavazzon erre a dalra, mert Jó, bizony ám!

Ha pedig ufót látott, és nem volt részeg, küldjön nekünk egy mailt!


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
66%
Pozitív
0%
Semleges
34%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu