szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Kispál és a Borz: Autók a tenger felé...



Lovasi András tudná csak megmondani, hányan és hányszor értették félre a dalait. Épp ezért el kell modjam: amit itt olvasni fognak, az az én értelmezésem. Nem biztos, hogy jó. De a dal, az igen!

Kispál és a Borz: Autók a tenger felé...

Szóval, egy faluban vagyunk, békés, nyugodt, nyárias hangulat, de mégsem tikkasztó hőség. Egyszer csak a csendbe benyomul egy hatalmas autókaraván dübörgése. Elviselhetetlen, de inkább csak szokatlan, mindenesetre a sziesztázó vagy épp kertészkedő falusiak kiállnak a kapuba, és tetszik nekik a látvány. Integetnek a jókedvű fiataloknak, akik a közeli tengerpartra igyekeznek, strandolni, bulizni, szerelmeskedni.

A bámészkodó falusiak között van egy fiatalember. Egy stác,akit ottfelejtett az élet, aki lemaradt a nagy földi örömökről, aki arra ítéltetett, hogy egy faluban, talán a nagyanyjától örökölt házikóban tengesse napjait. A srácot oltári irigység fogja el boldog kortársai láttán. Elkezd gondolkodni, kozmikus magány tör rá, földet és Napot lát, szívén köveket érez, mint híres versében Kosztolányi. Még az is eszébe jut, hogy udvariatlan lesz, és csatlakozni próbál. Mire rászánja magát, azok már rég meszze járnak. És Élnek.

Szerintem erről szól a dal, meg a gitárokról, a könnyed rockról, meg egy nagyon jó kis dallamról. Beválogattuk a jovagyok.hu dalversenyébe. Szavazzanak!

 


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Memoir
2009-01-01 20:04
ááá ez a szám isteni! Mindkét verzióját imádom! "megrázom a gyufát, feljön a nap"
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
53%
Pozitív
15%
Semleges
32%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu