szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Katona Klári: Mesél a szemed



Miről mesél egy szempár? Örömről, bánatról, és egy kis huncutságról, mely még a legszomorúbb ember lelke mélyén is ott nyomorog.

Katona Klári: Mesél a szemed
Érdekes,mennyire különbözik egymástól a férfiak és a nők szeme. Mivel a férfiak többsége introvertáltabb, mint a nők többsége ( lám, így jár az ember, ha korrektül akar fogalmazni), a férfiszemek talán kevésbé kifejezők, több titkot rejtenek,mint a női szemek. Férfi-titkokat: kártyán elvesztett pénzt, sóvárgó szerelmet a férjezett titkárnő után, egy kis túlsok italt a haverokkal, túlóra, mondod, pedig nem az volt, hanem valódi, harmadosztályú, jó hangulatú kocsma.

A férfi-szem soha nem hazudik, mert nincs tisztában az Igazsággal. Csak él, létezik,mint valami állat, mint egy folyton vadászó oroszlán, vagy magányosan is boldog orángután. A női szem, az a szép, festett, sokszor művi női szem, csak az a valós, az a lélek igazi tükre.

Igazából egyszerű dolog ez az emberi lélek. Ha lemosunk róla minden sarat és piszkot, csak vágyakat, vágyódásokat találunk, ki nem mondott értékeket, meg sem fogalmazott mondatokat. Az emberi lélek tehát egy nagy Hiány. Valójában ezt a hiányt, ezeket a vágyakat, irreális célokat, valóságos célokat, tükrözi a Szem. A mesélő szem. Bizony, szomorú meséket mond, többnyire.

De mikor Katona Klári hangja felcsendül, ez a hiányérzet, az Ős utáni vágyódás átalakul valami mássá: kellemes teltségérzéssé, beteljesült boldogsággá, aranyozott emlékekké, színes mutatványos- parádévá, azzá, amivé az életünket tenni akarjuk. A kompromisszumok, a felnőtt-létből fakadó kényszerű lemondások visszavonulót fújnak. Álomba merülnek. Nem marad más ébren, csak az öröm, a fiatalkor öröme, valami szakrális dolog is kinyitja alvástól fáradt szemeit, szóval, nagyon jó ez a dal.

Épp ezért válogattuk be a jovagyok.hu dalversenyébe. Aztán lehet szavazni! 

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
angyal34
2008-09-15 15:54
Az egyik kedvenc szerelmes dalom. fantastic!
proix
2008-09-09 21:26
Akkoriban még nem készültek videoklipek. Kár...Egy tévés felvétel van a dalról, abban Klári egy fehér ruhában álldogál a színpad közepén. Nem túl eredeti.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
40%
Pozitív
10%
Semleges
50%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu