szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

EDDA Művek: Így akarom



Annak idején az EDDA Művek egy nagyszerű koncertalbummal tért vissza, s hódította meg ismét a rockszerető közönséget. E lemezről a leghíresebb dal A kör, s persze, nem marad ez sem ki a jovagyok.hu dalversenyéből. Ám most egy másik, talán kevésbé ismert nótával, az Így akarom című számmal foglalkozunk. Megtehetjük: az EDDA 5. lemezének minden dala kiváló, más-más okok miatt.

EDDA Művek: Így akarom
Az Így akarom szövegében, zenéjében is férfiasan kemény. Talán ez a keménység hiányzik a legtöbb mai magyar emberből. Mintha túl könnyen összeroppannánk,mintha túl könnyen feladnánk céljainkat. Talán genetika? Lehet. Pedig nem számít más, csak az akarat, meg a kitartás, egyszóval: a férfias jószándék. Akiben ez megvan, az győzni fog ( EDDA: Győzni fogunk- mintha egyenes folytatása lenne) zenében is,zenén kívül is. Patakiékban megvolt és megvan mindez. Túlléptek a nyavogós panaszkultúrán.

A billentyűfutam, az úgynevezett "porszívó", akkoriban divatos volt,különböző változatokban. De miért kellene ezért szemrehányást tenni? A rockzenének is megvannak a maga ilyen-olyan hullámai, stílus-divatai, ár ellen nem lehet úszni, ismerni kell a rajongói szíveket. Jó ez úgy, ahogy van. Így akarták.

A Szöveg, az viszont egy igazi farkas- lélek dala, nemesen egyszerű, veretes, de nem vakítóan csillogó. Akarni csak egyedül lehet, az ember csak magára számíthat, ezt amúgy egészséges önbizalomnak hívják, tanácsokat pediglen csak módjával illik meghallgatni. Ennyi. Egy önmagában bízó férfi számára nem is kell sokkal több. Legfeljebb egy kis szeretet. De csak aki erős, az szerethet nagyon. A gyenge csak kapni tudja a szeretet. Vagy még erre sem képes.

Az Így akarom igazi koncert-dal. A refrén egyszerű, elénekelhető akárhányszor, a gitár-billentyű páros pedig fortéban játszhat végig, egyre erősödve, egyre csak rátéve egy lapáttal.

Remélem, egyre többen és egyre többször fogja ember mondani: Így akarom. És meg is tesz mindent azért, hogy Így legyen. Mert a végén még boldogok leszünk. Mi mindenesetre beválogattuk a dalt ajovagyok.hu dalversenyébe. Eddások és rockszeretők, szavazzatok! csak rajtatok múlik, bekerül-e a nóta a legjobbak közé.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Lovasz
2008-09-09 23:12
12 éves korom óta vagyok EDDA-rajongó. Pataki egy élmény, egy igazi rock-király. Hajrá, EDDA!
lappango
2008-09-03 22:43
EDDA? Jöhet. bárhol, bármikor. Hajrá, Attila!
altob
2008-08-27 22:53
Hát, ha szerinted az egész album jó, akkor a Gyönyörű lányok is jó? Szerintem nem.
hass47
2008-08-25 17:04
Az egész album valóban nagyon jó. A kört kicsit túlfavorizált számnak érzem és éreztem már akkor is. Túl keveset beszéltek ilyen dalokról, mint az Így akarom vagy a Barbárok.Pedig ezek is EDDA-gyöngyszemek, érdemes lett volna velük külön foglalkozni. Az oldal fantasztikus, látszik,hogy ki csinálja a kultúra rovatot. Nagyon kevés,ehhez hasonló színvonalú kulturális oldal van Magyarországon. Mindent bele, Veletek vagyok! (Harmati)
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
50%
Pozitív
14%
Semleges
36%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu