szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Demjén Ferenc: Hogyan tudnék élni nélküled?



Ez a szám korszakos jelentőségű a magyar popzene történetében. Valami új volt ez a kilencvenes években, minden furcsaságával és slágerességével együtt igen szép és eredeti.

Demjén Ferenc: Hogyan tudnék élni nélküled?
A zene stílusa ( túl a semmitmondó "pop" szócskán) egyszerűen meghatározhatatlan. Pontosabban: többféle stílusból áll össze. Van itt soul, szinti-pop, egy kis rockkal fűszerezve, olyan "demjénrózsisan", hatalmas ívekkel,szinte a fellegekbe sodorja a hallgatót. Nekem az is tetszik, ahogy a zenészek a hangerővel bánnak. Mentesen minden sztereotípiától.

A téma, természetesen, mi más lenne, mint a jó öreg Szerelem. Épp ezért hat a szöveg kissé szentimentálisnak. Dehát a szerelem szentimentális, a szerelem sokszor giccses, vagy legalábbis a határon egyensúlyoz. Nem szabad felróni egy szerelmes dalnak, hogy a művészetben megszokott szerelem-ábrázolás toposzaival dolgozik. Mert ennek így kell lennie.

Ezt a dalt, így, csak Demjén Ferenc énekelhette Magyarországon. Mert a Hogyan tudnék élni nélküled? mester hangját igényli. Minden egyes szótag érzelmet fejez ki, nincs üresjárat, majd szétfeszülnek a szívek. Itt az elmét ki kell kapcsolni, átmenetileg. Mert különben nem fogunk érteni semmit.

Az már csak hab a tortán, hogy a dalhoz profi, kreatív videoklip tartozik. Ettől lesz teljes, ettől lesz megunhatatlan csemege. Úgyhogy beválogattuk a dalt a jovagyok.hu dalversenyébe. Tessék szavazni!

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
hass47
2008-08-29 15:25
Az,hogy ki a legjobb férfiénekes, ennek megítélése szubjektív. Azt gondolom, Demjén mindenképp benne van az első háromban. De jól énekel még Kiki, Pataki Attila, Kóbor János is. No, meg Kalapács Józsi, de metálénekeseknél nehezebb megítélni.
proix
2008-08-28 08:57
Demjén Rózsi Mo. No1. férfiénekese. Még versenytársa sincs.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
35%
Pozitív
35%
Semleges
30%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu