szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Bikini: Ezt nem tudom másképp mondani...



A jovagyok.hu dalversenyének következő résztvevője egy remek lírai, szerelmes dal. Ki hinné, hogy a szöveget a nem éppen líraiságáról ismert Nagy Feró írta?

Bikini: Ezt nem tudom másképp mondani...
D. Nagy Lajos eleinte hümmögött, aztán azt mondta, jól van, legyen. És így született meg a nyolcvanas évek egyik legszebb szerelmes zenei lírája. Érdekes, hogy pont a dob teszi széppé. Hallottak már simogató dobolást? Ez az. Simogatja a lelket.

Aztán ott a szöveg, az eredetileg Feró által írott szöveg. Egyszerű mondatok, nincsenek áthajlások és más furfangok, egy szerelmes férfi érzései, magyarul szólva. Csak annyira érzékeny,amennyire egy férfi is az. D. Nagy pedig a kellő komolysággal énekel. Mi kell még?

Egy jó videoklip, az bizony nem árt. Ehhez a dalhoz nyugati színvonalú klipet rendeztek, túlléptek az akkoriban szokásos sablonokon.

Valahogy nem sírunk ezen a dalon, nem is érézkenyülünk el,inkább csodáljuk a profizmust. Hogy egy magyar zenekar így ismerje a Hallgatók szívét, az bizony ritka. Manapság inkább az eszét szokta ismerni, mert az könnyebb...

Merthogy ideje van ma a butaságnak, és az ezzel járó érzelgősségnek és semmitmondásnak. A maiak nem tudnak a határon táncolni, úgy, hogy ideát maradjanak. A Bikini tudta, hogy kell ezt csinálni.

Mi pedig beválogattuk az Ezt nem tudom másképp mondani...c. dalt a legjobbak közé. Rajongók, tessék szavazni Rá!



Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
bildiko
2008-08-29 13:08
Ezen már csak egy másik Bikini-dal, a Magányos nap tesz túl... Mindkettő "primitív szerelmes dal", egyszerű szavakkal, mindenféle költői túlzást mellőzve képesek a legmélyebb egyetemes érzést megszólaltatni. Nyilván a zene az, ami naggyá teszi a '85-ös és a 2007-es dalt is, a Nagy Feró-szövegek mellett ne feledkezzünk meg Lojzi zeneszerzői tehetségéről sem. BIKINI RULEZ!
aknai
2008-08-24 22:22
Bikini, Bikini és harmadszor is: Bikini!!!!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
50%
Pozitív
22%
Semleges
28%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu