szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Élet és Tudomány, 2008. június 20.



Gasztronómia, csillagászat, történelem, no és persze az elmaradhatatlan őssejt-téma.

Élet  és Tudomány, 2008. június 20.
Érdekes cikk az elhízásról: a Szerző szerint heti egy kilogramm fogyást tolerál a szervezet, ha többet fogysz, később úgyis visszahízod. A kövérség legjobb módszere a bőséges vacsora, hat óra után már nem kellene enni semmit. Egy másik cikk szerint a sör jó hatással van a szervezere, persze, kis mennyiségben. Az ismeretterjesztő folyóiratokból kimaradhatatlan őssejt- témát e lapszámban egy szép képekkel illusztrált konferencia- tudósítás képviseli. Akit a kozmosz világa izgat, gyönyörködhet a Hubble képeiben, amelyek egy,az egész világűrben jelen lévő " pókhálószerű anyag"- ot ábrázolnak. A rovarok világa is képviselteti magát. Megtudhatjuk, hogy kaliforniai kutatások szerint a tanulatlan légy tovább él,mint az okos. Eszembe jutott a volt szomszédunk, 96 évig húzta....Lehet,hogy az amerikai iskolarendszer elvi kiindulópontja is ez?
A társadalomtudományok szerelmeseit is megcélozták a Szerkesztők: érdekes cikket olvashatunk a Panama-csatorna építéséről, valamint az elmaradhatatlan téma: Stonehenge, legújabb elmélet szerint királyi sírok ezek a Kr.e. 3.évezredből.
Valahogy az az érzésem, mint oly sok ÉT-szám olvasása után:túl sokat akar ez az újság,így aztán keveset fog. Kissé specializálódni kellene, mondjuk, csak természettudományra, vagy csak társadalomtudományra,vagy a kettő érintkezési pontjaira( humángenetika, humánökológia). Az lenne izgalmas! Bár így sem rossz, ahogy van, csak van egy bizonyos hiányérzet.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Bekeveletek
2008-09-07 17:16
Az egész őssejt-dolog kicsit szól a globalizációról, politikáról, etikáról, szóval,eléggé széles társadalmi háttere van. Nem lehet pusztán természettudományos pozitivista szemlélettel vizsgálni.
altob
2008-06-23 17:13
Az unokaöcsémnek volt egy tumorja,még régebben. Őssejtek segítettek volna neki?
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
40%
Pozitív
60%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu