szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Cikkszemle 6.- Vigyázat! Tányér!



Benne vagyunk az idegenforgalmi szezon legkellősebb legközepében. Ilyenkor aztán különböző érdemes és érdemtelen önjelöltek tanácsokat szoktak osztogatni a turistáknak. Olykor elképesztőeket...

Cikkszemle 6.- Vigyázat! Tányér!
A Hajdú- Bihari Napló 2008.07.28-i számában egy szakember csodálatos dolgot tanácsolt, arra az esetre, ha vendéglőbe megyünk. AZT JAVASOLTA, HOGY NE EGYÜK MEG AZ ÉTELNEK A TÁNYÉRRAL ÉRINTKEZŐ RÉSZÉT.

Próbálom elképzelni, hogyan működhet ez a gyakorlatban. Egy finom halászlé esetén például, mely felkavarodhat, mondjuk akkor,mikor a csinos pincérnő hozza ki asztalunkhoz, eleve nem is tudom megállapítani, hogy a halászlé mely része érintkezett már a tányérral és melyik nem. Valószínűleg nincs olyan halászlé-molekula, mely ne érintkezett volna a tányérral, de ezt én persze nem tudhatom. Mert lehet, hogy van. Lehet, csak én gondolom roszzul.

A krémes esetén is érdekes a dolog. A krémesnek, ugyebár, az alsó része érintkezik közvetlenül a tányérral, mint fizikai értelemben vett felülettel, tehát azt nem szabad megenni. Akkor viszont,ha már a tetejét megettem, csak a puszta krémet ehetem még, ettől meg olyan hasmenésem lesz, hogy magamban elátkozok cukrászdát, újságot, világot, mindent és mindenkit.

Nagyon finom,könnyű étel nyáron a tonhalsaláta. Azért hozzá kell tegyem, elég nehéz a tonhal-falatkákat úgy elnyisszantani a késsel, hogy a felső fele, mely nem érintkezik a tányérral, az kerüljön a gyomromba, a többi pedig vissza a vendéglő konyhájába.

Szóval, ez az egész tányérmizéria nagymarhaság. Persze, megesik,hogy nem mosogatnak rendesen a vendéglőben. De muszáj nekünk ezt tudni?

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
100%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu