szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

St. Martin koncert az ötödik Csend Napján



Az idén június 14-én, vasárnap már ötödik alkalommal várja a közönséget a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. (BTI Zrt.) a Csend Napja népszerű kulturális programjaival a Fiumei úti Sírkertbe. Az ebből az alkalomból meghirdetett grafikai pályázatra még jelentkezhetnek a kortárs képzőművészek.



Grafikai kiállítást, kórusmuzsikát, gyermekműsort, megzenésített verseket, komolyzenei hangversenyt, 18.00 órától pedig St. Martin Lelkek érintése című koncertjét kínálják a szervezők a látogatóknak amellett, hogy óránként indulnak temetői séták, és egész nap nyitva lesz a Kegyeleti Múzeum is.

A programra való felkészülés jegyében az Intézet a fővárosi sírkertekben nyugvó nemzeti nagyságok előtt tisztelegve nyílt grafikai pályázatot hirdetett Requiem az életért címmel, kortárs képzőművészek részére. A BTI Zrt. olyan műalkotásokat vár, amelyek a kegyelet, az emlékezés mellett a temetők meditatív világát is tükrözik. A pályázat fogalomkörébe tartozik a szélesen értelmezett elmúlás, a magyar temetkezési kultúra felidézése, tiszteletadás nagy elődeink előtt, a természetben megjelenő elmúlás megörökítése, esetleg szellemtörténeti párhuzamok.

 

Pályázni lehet klasszikus sokszorosított grafikai technikákkal készült munkákkal, egyedi rajzokkal, valamint digitális technikával készült művekkel. A pályázaton a hivatásos grafikusművészek mellett amatőr képzőművészek is indulhatnak.

 

A pályázatra beérkezett műveket szakértőkből álló bizottság bírálja el. Az alkotásokat 2009. június 14-én, vasárnap a Fiumei úti Sírkert Árkádsorában állítják ki, ahol a Csend Napja rendezvénysorozatának látogatói is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott műalkotásokra. Ezt követően a legjobb pályaművekből a Fiumei úti Sírkertben található Kegyeleti Múzeum időszaki kiállítást rendez, s az alkotásokról készült felvételek felkerülnek a BTI Zrt. internetes honlapjára is.

 

A pályázat díjai:

 

I. díj: 150 000.- forint értékű vásárlási utalvány

II. díj: 100.000.- forint értékű vásárlási utalvány

III. díj:  80.000.- forint értékű vásárlási utalvány

Közönségdíj: 50.000,- forint értékű vásárlási utalvány

 

A vásárlási utalványokon a pályázat díjazottjai a Magyar Művészellátó boltjaiban képzőművészeti eszközöket tudnak vásárolni.

 

A műveket a pályázók az Issues Management Tanácsadó Kft. székhelyén, a Budapest, Madách tér 7. III. emelet 5. címen adhatják le 2009. június 5-én, pénteken délután 15.00 óráig. További információt a 06-30-565-7684-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
100%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu