szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS



A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. a fővárosi sírkertekben nyugvó nemzeti nagyságok előtt tisztelegve nyílt grafikai pályázatot hirdet „REQUIEM AZ ÉLETÉRT”címmel kortárs képzőművészek részére.

A Csend Napja kulturális rendezvénysorozatát 2009. június 14-én, vasárnap már ötödik alkalommal rendezik meg a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A BTI Zrt. gondozásában lévő fővárosi temetőkben nyugszik a magyar történelem és művészeti élet számtalan kiválósága Kossuth Lajostól, Deák Ferencen át Ady Endréig, Babits Mihályig vagy éppen az idén 100 esztendeje született Radnóti Miklósig. Emléküket őrzi a Csend Napja rendezvényeinek helyet adó Sírkert, hazánk egyik leggazdagabb szoborparkja, amely egyben a főváros egyik legszebb ligete is. Gondozott sétányaival, gazdag növény- és madárvilágával a park lehetőséget teremt az elmélyült szemlélődésre, a csendes, nyugodt gondolkodásra – néhány száz méternyire a belváros forgatagától. Ezeknek az értékeknek a megörökítését, megőrzését tűzi célul a grafikai pályázat.


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A pályázat témája:
A kiíró olyan műalkotásokat vár, amelyek a kegyelet, az emlékezés mellett a temetők meditatív világát is tükrözik. A pályázat fogalomkörébe tartozik a szélesen értelmezett elmúlás, a magyar temetkezési kultúra felidézése, tiszteletadás nagy elődeink előtt, a természetben megjelenő elmúlás megörökítése, esetleg szellemtörténeti párhuzamok.

A pályázatra jelentkezni lehet:
Pályázni lehet klasszikus sokszorosított grafikai technikákkal készült munkákkal, egyedi rajzokkal, valamint digitális technikával készült művekkel. Az alkotásokat a kiíró kiállításra kész állapotban várja (üveg, keret), maximum 70×100 cm-es méretben. A pályázaton a hivatásos grafikusművészek mellett amatőr képzőművészek is indulhatnak. Egy pályázó legföljebb két alkotással szerepelhet. Elvárás, hogy a művek a grafikai szabályzók szerint legyenek névvel, címmel, technikai adatokkal, példányszámmal stb. ellátva.

A pályázatra beérkezett műveket szakértőkből álló bizottság bírálja el. Az alkotásokat 2009. június 14-én, vasárnap a Fiumei úti Sírkert Árkádsorában állítják ki, ahol a Csend Napja rendezvénysorozatának látogatói is szavazhatnak az általuk legjobbnak tartott műalkotásokra. A jelentkezés egyben a pályázó beleegyezését jelenti, hogy a zsűri által bemutatásra érdemesnek tartott pályaművekből a Fiumei úti Sírkertben található Kegyeleti Múzeum időszaki kiállítást rendez, az alkotásokról készült felvételek felkerülnek a BTI Zrt internetes honlapjára is. A díjazott alkotásokat a BTI Zrt szabadon felhasználhatja kiadványaiban és internetes honlapján.

A pályázat díjai:
I.    díj:     150 000,– forint értékű vásárlási utalvány
II.    díj:     100 000,– forint értékű vásárlási utalvány
III.    díj:        80 000,– forint értékű vásárlási utalvány
Közönségdíj:      50 000,– forint értékű vásárlási utalvány

A vásárlási utalványokon a pályázat díjazottjai a Magyar Művészellátó boltjaiban képzőművészeti eszközöket tudnak vásárolni.

A műveket a pályázók az Issues Management Tanácsadó Kft. székhelyén, a Budapest, Madách tér 7. III. emelet 4. alatt adhatják le 2009. június 5-én, pénteken délután 15.00 óráig. A művek visszaadásának helyéről és időpontjáról a kiállítás végén minden pályázó értesítést kap.

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. fenntartja a jogot, hogy csak a szakértő zsűri által megfelelő színvonalúnak ítélt alkotásokat állítsa ki.

További információ:
Gulyás Erika 30-565-7684 vagy gulyas.erika@issues.hu


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu