szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Kosaras Renáta festőművész „MOZGAT! …testünk ideiglenes állomáshely…” című táncos színházi bemutatója és kiállítása,2008. december 01-én debütált Kosaras Renáta festőművész „MOZGAT! …testünk ideiglenes állomáshely…” című táncos színházi bemutatója és kiállítása, mely a Kortárs Művészeti Egyesülés a Fiatal Művészekért Egyesület szervezésében jött létre.
A premiernek a budapesti Karinthy Színház adott otthont.Kosaras Renáta festőművész „MOZGAT! …testünk ideiglenes állomáshely…” című táncos színházi bemutatója és kiállítása,
Ma már nem számít ritkaságnak, ha a zenét, a táncot és az irodalmat ötvözzük egy előadáson belül - de az, hogy ebbe a triumvirátusba beillesszük a festészetet, s mindezt színházi környezetbe helyezzük -  az igazi ínyencség még ma is.Az est létrehozásában közreműködött Boda János táncos-koreográfus, Rozgonyi Péter zenei szerkesztő, rendező, valamint Martinecz Andrea jelmez és díszlettervező, Kéri Kitty és Oberfrank Pál színművészek, táncosok, és a Karinthy színház technikai munkatársai.Mindannyian arra törekedtek, hogy minél több művészeti ág eszköztárát felhasználva, a színház technikai adottságait kihasználva vigyék közel a nézőkhöz a kortárs képzőművészetet, hogy megmutassák, egy ecsetvonás, egy szín hány gondolatot, érzést tud kiváltani belőlünk.Kosaras Renáta képekbe foglalta gondolatait, színekkel, formákkal mondta el örömét, félelmeit. S mint féltve őrzött gyermekeit, a tánc ruhájába öltöztetve, zenével, irodalommal ékesítve megmutatta - hogy mi mozgatja a világot.A műsor végén a vendégek premierhez illő, hatalmas ovációval fogadták a színpadon a közreműködőket, a táncosokat, a teljes színházi stábot. Kosaras Renáta festőművész csak  néhány meghajlást és hosszú percekig tartó vastapsot követően tudta tolmácsolni köszönetét a támogatóknak. A meghívott vendégek a színpadon közelebbről is megtekinthették a festményeket, melyek -néhány kivétellel, ami már a helyszínen elkelt " megvásárolhatóak.A zártkörű rendezvény meghívott vendégei az előadás után Sike Tamás boraival és a Törley cég pezsgőivel koccintottak.Az előadást eredetileg az Egyesület egy alkalomra tervezte, de a hatalmas érdeklődés miatt 2009-ben lehetőséget biztosítanak arra színházaknak, rendezvényszervezőknek, művelődési házaknak, hogy az előadást megvásárolják. A képeket valószínűleg már csak reprodukcióban láthatja a nagyközönség a további előadásokon, de érthető, ha a tulajdonosok nem szívesen válnak meg tőlük még egy-egy este kedvéért sem.MOZGAT, testünk ideiglenes állomáshely….

„Számít-"e a lét, vagy csak maga az anyag?
Számítunk-"e csak úgy bele a vakvilágba?
Létezésünk rajtunk kívül még ki csodálja?
Vajon életünket milyen mozgatóerő irányítja?”

„Az egész Istennel kezdődött.
Az ember léte nem a véletlennek köszönhető.
Okkal vagy aki vagy
.Gondos terv része.Egy kincs egy különös alkotás
Egyedi teremtmény semmi más.
EMBER!”

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
100%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu