szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Winkler Nóra a különleges rejtélyek nyomában



A Múzeumok Éjszakája és a Magyar Nemzeti Galéria főtámogatója a Pannon izgalmas művészeti csemegékkel várja a kultúrát szerető, szórakozni vágyó érdeklődőket 2009. június 20-án



Winkler Nóra a különleges rejtélyek nyomában

Ezen a különleges éjszakán nem mindennapi tárlatvezetésen vehetnek részt azok a múzeumlátogatók, akik a Magyar Nemzeti Galériát választják. 21 órától Winkler Nóra, a Kultúrház műsorvezetője és Topor Tünde, az ArtMagazin főszerkesztője rántják le a leplet ismert magyar festmények ismeretlen, ám annál érdekesebb részleteiről. A két magával ragadó hölgy tavaly a nők szerepéről beszélt, híres magyar festmények kapcsán. Akik részt vettek az akkori tárlatvezetésen, biztosan más szemmel néznek egy-egy ismert képre, és garantálható, hogy ez az idei Múzeumok Éjszakáján sem lesz másként.

"Szeretem a tömegjeleneteket, mert tele vannak élettel. A Múzeumok Éjszakája ilyen. Nagyon örülök minden olyan programnak, ami azt célozza, hogy az emberek megéljék és élvezzék azt, ami a kultúrában rendelkezésükre áll. Remélem, az Artmagazinos tárlatvezetésünk is szórakoztató lesz, a tavalyin nagyon jó hangulat volt, sokat nevettük." - nyilatkozta Winkler Nóra, a Kultúrház műsorvezetője.

 

Színházi bemutató a Múzeumok Éjszakáján

Azok számára, akiket a rejtélyek helyett az abszurd humor vonz, 21 órától az Új Színház vendégjátékát ajánljuk. A Grönholm-módszer pőrén és elgondolkodtatóan mutatja be a törtetés, a karrierhajszolás visszásságait, s egyúttal elgondolkodtat a morális határok, tabuk rugalmasságáról. Az előadásra korlátozott számban kaphatók jegyek a Magyar Nemzeti Galériában, melyek tartalmazzák a Múzeumok Éjszakája belépőt is.

 

A kiemelt programok mellett számos egyéb látnivaló is várja a Magyar Nemzeti Galériába látogatókat. A gyermekek délután kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a felnőttek pedig a Habsburg nádori kripta esti tárlatvezetésein borzonghatják ki magukat.

 

Tárlatvezetés után egy kis világzene

Az este és az éjszaka zenei kínálata a legínyencebb múzeumlátogatókat is kielégíti. Miután bejártuk a tárlatokat és kedvenc múzeumainkat, a zenei élményért sem kell messzire mennünk. Este 7 órától folyamatosan több helyszínen adnak kamarakoncerteket a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, a nagyszínpadon pedig olyan különlegességek lesznek hallhatóak, mint a 20 tagú afrikai dobos zenekar, az etno punkot és a népzenét ötvöző Yava vagy a jamaikai ska zenét játszó Pannonia Allstars Ska Orchestra.

 

Az idei, hatodik Múzeumok Éjszakája minden eddiginél gazdagabbnak ígérkezik. Nem meglepő az sem, hogy igazi művészeti és kulturális kalandokban immár évek óta a Pannon segítségével is részünk lehet. A szép, az izgalmas alkotóerő iránti elköteleződését a támogatói magatartás mellett az is mutatja, miként új otthonában, a Pannon Házban megvalósítja saját művészeti programját, ezzel is egy merőben új szemléletet mutatva a világ felé. 

2009. június 20-án a múzeumbarátok fogadására közel 100 magyar város készül majd kétezer programmal, kiállítással, koncerttel, táncbemutatóval. Míg pár éve még csak néhány ezer látogatója volt a Múzeumok Éjszakájának, tavaly már több mint 379 ezren látogattak el a nagyszabású programsorozatra. Idén várhatóan még többen kelnek útra Szent Iván napjához, a nyári napfordulóhoz kötődő egyéjszakás kultúrkalandozásra.

Hisz ez az éjszaka más, mint a többi…

 

További információ:       www.mng.hu

                                               www.muzeumokejszakaja.hu

 


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu