szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

TERVEZET A DEBRECENI IFJÚSÁGI FILMKLUB ARCHÍV SOROZATÁHOZ /2009. november 13.—december.18./



A Debreceni Ifjúsági Archív Filmklub  elérkezett 3. félévéhez . Továbbra is az Apolló mozi Art termében kívánom a sorozatot megszervezni , Serbán Irma üzemvezető lelkes és rutinos együttműködésével. A vetítéseken számítok  a gépészek rendkívüli hozzáértéséhez a nehezen kezelhető kópiák esetében. Bevezető előadásaimhoz  ismételten szeretném használni, a  VHS kazetták bemutatásánál, a kitűnően működő projektort

A filmklub médialefedettségét az eddigiekhez hasonlóan kívánom megoldani. A magam részéről a következő helyeken hirdetem rendszeresen, ingyenesen a sorozatot:  Méliusz  Rádió (Kölcsey főiskola), Licium (a Kölcsey főiskola  hírportálja), FM95 rádió reggeli adása, Friss rádió, Jovagyok weblap, deol.hu program, Debrecen hetilap, Egyetemi Élet, plakátok a DE és KFRTKF egész területén.



Számítok az  Apolló art és a Főnix Kht. a mozi műsorfüzetében és a  Debreceni Estben,  a filmklub programjának megismertetésére..

 Minden alaklommal a bevezető előadásom után  filmvetítés lesz ,majd  beszélgetés a filmről , illetve  filmtörténeti-stílustörténeti filmrészletek projektorrról..25-30 bérletet eladását tervezem  a következő iskoláknak: Svetits Gimn., Fazekas Gimn., Dóczy Gimn., Német Tanszék (Debreceni Egyetem), Kossuth Lajos Gimnázium, Dienes Gimnázium., Református Gimnázium, Kereskedelmi Szakközépiskola, Csokonai Gimnázium, Kölcsey Ferenc Főiskola. Várható egyedi jegyek vásárlása is (egyetemisták, főiskolások, idősek,  érdeklődők), átlagosan 1-8 fő/film. A bérletekből befolyó bevétel Szűk Balázs előadót, a jegyek ellenértéke pedig az Apolló mozit illeti. Szűk Balázs kötelezi magát, hogy  megfelelő számú bérletet készít, rajta a teljes műsort feltűntetve.

Az MMKA honlapjáról tájékozódva , tudomásomra jutott , hogy a mozi (mivel az Art hálózat tagja)  közvetlenül (Serbán Irmán keresztül) is rendelheti a filmeket . Nincs tehát szükség az eddigi gyakorlatra, miszerint közvetítő révén (Lantos György) , filmenként jelentős összegért juthat el csak a kópia a filmklub vetítéseire. Az így megtakarított összeget akár még egy „ráadás „ kópia bemutatására is használhatjuk., tehát nem 6, hanem 7 vetítést is tervezhetnénk.

A 2009/2010 első félévében a Brüsszeli 12 sorozat maradék 6 filmjét nem tudom levetíteni , mert a kópiák nem szállíthatók (kivétel a Biciklitolvajok). Helyettük ugyanazon rendezőktől, azonos időpontban készült remekműveket tűznénk műsorra az Apolló Artban, november 13-tól december 18-ig, péntekenként 14 óra 30 perctől 16 óra 45 percig.

Mivel minden pályázat utófinanszírozásos, ezért továbbra is szükség van a Főnix Kht. 100.000 Ft-os „ alaptőkéjére”, amely  6  filmintézeti film vetítését fedi le.

A bérlet ára 6 film esetén 1800 Ft lenne, a jegy egységesen 400 vagy 420 Ft.

Az elképzelés  végrehajtását a felek (Főnix Kht. –Szűk Balázs) továbbra is szerződésben kívánják rögzíteni. Szűk Balázs számlaképes, vállalkozói igazolványának száma: ES-573753. Továbbá a két fél, folytatva  a  második  félévben megkezdett gyakorlatot, a filmtörténeti projekttel  indulna  (min. 100.000 Ft) az MMKA,  filmkluboknak  a 2009/2 félévére kiírt pályázatán.  A két fél a megnyert pályázat összegéből 50-50%-ban részesülne.

 

A vetítendő filmek a következők:

 

1.  November 13. Eric von Stroheim: Szeszélyes asszonyok (1921) amerikai

2. November 20. Charlie Chaplin: Cirkusz (1927) amerikai

3 November 27. Vszevdod Pudovkin: Szentpétervár végnapjai (1928) szovjet

4. December 4. Jean Renoir: Toni (1934) francia

5. December 11. Orson Welles: Csodálatos Ambersonok (1942) amerikai

6. December 18. Vittorio de Sica: Biciklitolvajok (1948) olasz  

 

 

 

A Debreceni Ifjúsági Archív Filmklub, megítélésem szerint, fontos  tényező lett a  város médiaarculatának bővítésében. Előkészítője lehet más, nyári projektek (Filmes „vallomások” Debrecenről és a Hortobágyról, Debreceni Nyári Egyetem vagy DIAF.),  esetleg az  „Idősek mozijának”.

 


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu