szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

’Szentivánéji Álom’



Az Oroszországból hazatért festőművész erotikus képei Magyarországon, csak egyetlen-egy napig!

Lágy érzelmek és vad ösztönök jellemzik Juhász Tibor Oroszországból hazatért festőművész munkáit, melyek június 20-án, Szent Iván éjjelén lesznek megtekinthetők a Margitszigeti Holdudvar kertjében.



’Szentivánéji Álom’

A magát eszmeiségben a Brit Stuckistákhoz közel állónak valló művész a klasszikus festészet hagyományos kompozícióit gyúrja össze a graffiti művészet vibráló színvilágával. Témája mindig a szerelem és ösztön együttes ábrázolása, képei az érzelem és a testiség között jó érzékkel egyensúlyoznak.

 

Munkái erotikusak, de sohasem vulgárisak. A testiség ábrázolása csak eszköz számára, hogy a legmélyebb érzelmeket, a tudatalatti ösztönös szerelmet, a másik emberhez, a társhoz való tiszta, gyermeki ragaszkodást képes legyen vizuálisan megjeleníteni.

 

Amiről nem lehet beszélni, amit nem lehet szavakba önteni, azt kell megfesteni - mondja.

 

Juhász Tibor nem a tökéletességet, hanem az ösztönösséget és természetességet tartja fontosnak. Ő maga így beszél erről: „Csak a megtervezett, „csinált” szépség tökéletes, a természetes szépség mindig hibáiból eredően lesz lenyűgöző. Csupán a természetes szépség tud sugározni, csak a természetes szépségből lehet erőt meríteni, csak annak van energiája. A többi dekoratív csillogás. A vadászatból visszatérő jegesmedve hófehér bundáját összemocskoló vér látványa tudja igazán megborzongatni az ember lelkét.”

 

Szent Iván éjjelén egy szokatlan, formabontó kiállítás részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Margitszigetre, a Holdudvarba.

 

(A Stuckisták szerint a művészet, amelynek galériára van szüksége, hogy művészet legyen, nem művészet. Mindenki eldöntheti maga, hogy Juhász Tibor festményei művészetnek számítanak-e, hiszen a kiállítás nem galériában, hanem a Holdudvar kertjében, szabadtéren egy egész estés program keretein belül lesz megrendezve.)

 

Juhász Tibor erotikus festményei mellett hőlégballon, tűzforgatók bemutatkozása és filmvetítés teszi teljes programmá Szent Iván éjjelét azok számára, akik június 20-a estéjét a Holdudvarban töltik.

 

A kiállítást a svéd galériatulajdonos, William Hedvall nyitja meg.

 

18:00-19:00    Sajtótájékoztató

19:00               Hivatalos megnyitó

20:30-21:00    Magma team - tűzforgatók előadása

21:00-23:00    Filmvetítés: Ingmar Bergman - Egy nyári éj mosolya (fekete-fehér szinkronizált svéd romantikus vígjáték)

 


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu