szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Magyar Kézművesség 2009 - Magyar regék és mondák címmel kiállítás tekinthető meg július 31-től augusztus 23-ig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban!



A kézműves tárlat során látogatóink a Magyar Kézművességért Alapítvány, az IPOSZ és a BKIK Kézműipari Tagozata által kiírt pályázatra beérkezett, válogatott anyagot tekinthetik meg.

Magyar Kézművesség 2009 - Magyar regék és mondák címmel kiállítás tekinthető meg július 31-től augusztus 23-ig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban!

A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve ezzel a címmel hirdette meg pályázatát, amelynek szakmai zsűri által válogatott anyagát a múzeum emeleti időszaki kiállítótermében tekinthetik meg látogatóink. A kiállításon hazai és határon túli (erdélyi, szlovákiai, ausztriai és svájci) magyar alkotók: összesen kétszázhatvan kézműves, népművész és iparművész természetes alapanyagok felhasználásával, különböző kézműves technikákkal készült munkái szerepelnek.

 

A látogatók olyan tárgyakban gyönyörködhetnek, amelyek között egy-egy tájegység motívumkincsét, forma- és színvilágát hűen tükröző népművészeti, vagy a hagyományokra épülő, de napjaink igényeinek is megfelelő népi iparművészeti és saját tervezésű iparművészeti alkotások egyaránt megtalálhatók. A míves, mesterien kivitelezett dísztárgyak, használati eszközök az otthon, a lakás, a konyha, az ebédlő igényes berendezésére, díszítésére; az öltözködés-kultúra elemei, a ruhák, kiegészítők, ékszerek akár hétköznapi, akár ünnepi viselésre alkalmasak. A kiállítás különleges darabjai a népi hangszerek, a textil- és fajátékok, a vár- és hajómalom-makett, a kések, az íjak valamint a ritka, vagy kihalófélben lévő kézműves szakma - mint pl. a pintér mesterség - tárgyai is.

A napjaink kézművességének legjavát bemutató kiállítást a gazdag magyar rege- és mondavilágot felidéző történetek, jelenetek, a magyar tájakhoz és történelmi emlékekhez fűződő rege- és monda-feldolgozások teszik még teljesebbé.

 

A kiállítás anyagáról A Magyar Kézművességért Alapítvány keménytáblás, háromnyelvű színes fotóalbumot jelentet meg, amelyben a kiállításra bekerült minden alkotó 1-1 munkája szerepel!

 

 

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

 

A kiállítás megtekinthető: 2009. július 31.-augusztus 23.

 

Nyitva tartás: kedd-vasárnap: 10-17 óráig, hétfő szünnap

 

Belépőjegy árak: felnőtt 600 Ft, gyermek és nyugdíjas 300 Ft

 

Információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu