szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Magyar Kézműves Remek címmel kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum időszaki kiállítótermében, amely 2009. január 21. – február 10-ig lesz megtekinthető.



A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2001. november 26-án határozatot hozott arról, hogy a „Magyar Kézműves Remek” elismerő címet alapít, amelyet minden évben a kamara pályázatára jelentkező gyakorló kézművesek számára adományoz.

Magyar Kézműves Remek címmel kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum időszaki kiállítótermében, amely 2009. január 21. – február 10-ig lesz megtekinthető.
A pályázatot 2008-ban immár hetedik alkalommal hirdette meg a teljes vállalkozói kör számára. A „Magyar Kézműves Remek” cím megalapítása azzal a meggyőződéssel jött létre, hogy több gazdasági ágazat összefogásával a hagyományokat őrző, az agráriumhoz is kötődő, kiemelkedő minőségű hazai termékek piacra kerülését és turisztikai hasznosítását szolgálja, amivel a kis- és mikro-vállalkozások versenyképességét fokozhatja.
 
A kezdeményezés az adott tájegység, régió egyedi arculatát és jellegzetességeinek megőrzését is erősíti, mivel a kézműves hagyomány és a turisztikai vonzerő kölcsönhatása és egymásra épülése a helyi vállalkozók számára tartósan munkaalkalmat, megélhetést teremthet. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar vállalkozói kultúra, a kézműipari szakma rangjának elismertetését is szolgálja és a címmel járó marketingtámogatással kívánja következetesen elősegíteni.

A pályamunkákat elismert szakértőkből álló grémium - a pályázati felhívásban közzétett követelmények alapján - zsűrizte. A döntés meghozatalában kiemelt követelmény volt a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.  
 
Belépőjegy árak:
felnőtt: 600 Ft
gyermek és nyugdíjas: 300 Ft

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu