szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Húsvét a múzeumban - április 12-13.



A húsvéti tojás díszítésének motívumait és eltérő technikáit (batikolás, karcolás, patkolás, berzselés) az ország különböző vidékeiről érkező népművészek mutatják be, ezek többségét vendégeink maguk is elsajátíthatják. A Húsvét-kertben a gyermekek tojásjátékokat játszhatnak (tojáskapkodás, tojásgurítás, tojásütés). A játszóházban a húsvéti ünnep hagyományos és újabb keletű, közismert szimbólumait (bárányt és nyulat) lehet természetes alapanyagokból elkészíteni.
Bárányokkal élőben is lehet találkozni, mivel a tél végén belőlük közel harminc született az állattartó tanyán, és a múzeumi rendezvény kedvelt eseménye a rackajuhok húsvéthétfői szépségversenye. A Játékudvarban már-már feledésbe merült népi ügyességi és sportjátékokat lehet kipróbálni. A kétnapos rendezvényre érkező családokat bábjátékkal, népzenei bemutatókkal és táncházzal várjuk. A Fogadó kínálatában a húsvét hagyományos ételei (bárány, sonka, torma, tojás, kalács) kiemelt helyet kapnak.

A Húsvétnak 2009-ben már négy múzeumi tájegység ad otthont: a Felső-Tiszavidék, Kisalföld, az Alföldi mezőváros és Bakony, Balaton-felvidék. A tájegységek között azonban vendégeink mostantól vasúton is közlekedhetnek, hiszen április 7-én elindul a Skanzen vonat Európa leghosszabb múzeumi sínpályáján.

www.skanzen.hu Részletes program



Hagyományainkhoz híven idén is változatos programokkal várjuk a látogatókat!

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu