szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

A KOMÁROMI ÉS A SZABADKAI SZÍNHÁZ ELŐADÁSAIVAL ZÁRUL A VENDÉGSÉGBEN BUDAPESTEN – HATÁRON TÚLI MAGYARSZÍNHÁZI ESTEK ŐSZI FÉLÉVE  



2008. december 1-jén és 2-án a Komáromi Jókai Színház bemutatkozásával folytatódik a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek sorozat.

Első este Charlotte Keatley színésznők számára íródott darabjában négy generáció története tárul fel a társulat művészeti vezetője, Lévay Adina rendezésében. Az Anyám azt mondta, hogy ne! című előadás a Budapest Bábszínház Játszó-terén látható. Másnap a sajátságosan magyar színpadi műfaj, a népszínmű újrafogalmazásának lehet tanúja a néző, ha Gárdonyi Géza A bor című falusi történetét megtekinti a Thália Színházban. Az előadást Bezerédi Zoltán rendezte.
 
Szereposztás és szinopszis

 
 
December 3. és 5. között három előadását mutatja be a budapesti közönségnek a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Első este Telihay Péter Shakepeare-adaptációja, a Vízkereszt, vagy bánom is én látható Nádasdy Ádám fordításában a Thália Színház nagyszínpadán berendezett stúdiótérben. Másnap Peter Shaffer a terror és a gyönyör ötvözetét provokáló darabja, az Equus kerül színre Hernyák György rendezésében szintén a Thália Színház nagyszínpadán berendezett stúdiótérben. December 5-én pedig a szabadkai társulat a magyar színikritikusok által az elmúlt évad legjobb szórakoztató/zenés előadásának választott Szomorú vasárnappal lép színre délután 4-kor és este fél 8-kor a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Stúdiójában. A produkciót Kovács Frigyes rendezte.
 
Szereposztás és szinopszis


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
50%
Pozitív
50%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu