szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

„A hangsúly a sokszínűségen van…”„A hangsúly a sokszínűségen van…”

Sajtóközlemény, Budapest, 2009. október 20. �" A Limmud Magyarország Alapítvány konferenciát rendez Telkiben. A 2009. novemberének 6�"8. között megtartandó rendezvényen neves előadókat, többek között Perczel Annát, Schweitzer Gábort láthatja majd a zsidósággal kapcsolatos tanulásra vágyó közönség. „Ezt a konferenciát már teljesen a hagyományos, önkéntességen alapuló Limmud-elvek szerint rendezzük meg �" emelte ki Borgula András a Limmud Magyarország Alapítvány elnöke.A konferenciák, szabadegyetemek, workshopok és tréningek jellegzetességeit, tanulás-típusait is ötvöző Limmud 28 éve indult útnak Angliából. Magyarországgal együtt immár 22 országban követték a mintát és hoztak létre helyi Limmud-kezdeményezéseket Amerikától Törökországig.

 

Kelet-Európában a Joint Distribution Committee (JDC) célul tűzte ki a zsidó kezdeményezések támogatását. Magyarországon elsősorban a hazai kérdésekre, témákra koncentrálva a magyar zsidó közösségnek szánt programok szervezésére létrejött Keset első rendezvénye �" a JDC támogatásával �" 2006 szeptemberében volt. A sikeres konferencia után egy évvel �" az angol Limmud egyetértésével �" a következő rendezvényt már Limmud néven valósult meg. Később a szervezők �" önálló kezdeményezésként �" a Limmud magyarországi eseményeinek megszervezésére megalapították a Limmud Magyarország Alapítványt.

 

Az alapítvány legfontosabb idei rendezvénye november 6�"8. között lesz Telkiben. „Ezt a konferenciát már teljesen a hagyományos, önkéntességen alapuló Limmud-elvek szerint rendezzük meg” �" mondta Borgula András. Az előadók ingyenesen tartanak programokat, a jegyeknél is csak a meghirdetett kedvezményeket lehet igény bevenni, és az önkéntesek még költségtérítést sem kaphatnak. �" tette hozzá az elnök.

 

Többek között a Limmudon részt vesz: Perczel Anna építész, Klein Dávid hegymászó, Schweitzer Gábor az MTA tudományos főmunkatársa, Michael Miller a CEU oktatója  és sokan mások.

 

A konferencián párhuzamosan zajlanak a különböző foglalkozások, többek között művészet, vallás, közösség témakörben. A programok jórészt magyarul folynak, azonban mindig van ezekkel egy időben angol vagy akár héber nyelvű foglalkozás is. „A hangsúly a sokszínűségen van… Az előadók is résztvevők, és arra buzdítjuk őket, hogy más foglalkozásokon is vegyenek részt. A programok széles skáláját különböző felekezetből való és/vagy eltérő szempontokkal rendelkező előadók vezetik. A rendezvény megfelel a kasrut („hagyományos” zsidó étkezés) és a szombattartás előírásainak is”  �" fejezte be Borgula András.

 

Kapcsolat:

Limmud Magyarország Alapítvány

Cím: 1075 Budapest, VII., Holló u. 1.

Képviselő: Borgula Andras

Telefon: +3620 776 0732

E-mail: info@limmud.hu

www.limmud.hu


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu