szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

42 kerti pad – 4 bohóc - 300 önkéntes - 3 koncert Lábnyom 2009 – Kispest



Budapest, 2009. augusztus 5. – Egy különleges missziós hét vette kezdetét hétfőn Dél-Pesten a budapesti Golgota Gyülekezet kezdeményezésére és szervezésében. A „Lábnyom” programhét keretében a Határ úti metrómegálló környékén egész héten fiatalok serénykednek láblenyomatú pólókban. A programok között koncertek, sportvetélkedők és közösségi akciók szerepelnek.



42 kerti pad – 4 bohóc - 300 önkéntes - 3 koncert  Lábnyom 2009 – Kispest
Közel 300 önkéntes részvételével kezdődött hétfőn a Lábnyom 2009 elnevezésű akció Kispesten. A lábnyomok a Határ úti metrómegálló melletti parkba vezetnek, ahol csütörtöktől kicsiket és nagyokat színes programokkal várnak a szervezők. A különböző korcsoportoknak szánt rendezvényekkel szeretnének minél több felnőttet, fiatalt elérni a helyben élők közül, és megmutatni nekik a közösségi élet, az emberi kapcsolatok fontosságát, Krisztus szeretetét.
A Lábnyom 2009 – Kispest részletes programja a www.labnyom.com weboldalon olvasható.

A csütörtöktől, a Határ úti metrómegálló melletti parkban kezdődő programok mindenki számára nyitottak, ingyenesek.

Kicsiknek – 4 bohóc
Szombaton (augusztus 7.) egy rendhagyó gyereknap keretében rengeteg játékkal, mulatságos programokkal – sorversenyek, bohócok kíséretében kézügyességet igénylő foglalkozások - várják a gyerekeket délelőtt 9.30-tól 17 óráig a Határ úti parkban.

Esti programok nagyobbaknak – 3 koncert
Ugyanitt felállított szabadtéri színpadon csütörtöktől szombatig (augusztus 5-7.) esténként egy-egy keresztény zenekar lép fel: az Ezrah és az ismert Chickenfly (www.chickenfly.hu ), valamint szombat este 7 órakor az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Golgota Gospel Kórus (www.golgotagospel.hu ). A színpad melletti kávésátor minden nap 16 órától várja a hűsölni vágyókat.

Közösségi akció – 42 kerti pad
A programhét része többek között egy olyan közösségi tevékenység is, melynek keretében vállalkozó kedvű fiatalok a Vass Lajos Általános Iskola (XIX. ker. Csokonai u. 9.) bejáratán végeznek teljes felújítást úgy,
hogy az épületrészt ezzel együtt vidámabbá is tegyék pl. színes vasvirágokkal; az Eszterlánc Bölcsődében (XIX. ker. Csokonai u. 7.) pedig 42 kerti padot festenek újra és különféle kertészeti munkákat végeznek. Persze a régimódi „kalákás” tevékenységekbe péntek estig még bárki bekapcsolódhat.

Helyszíni segítségnyújtás – 300 önkéntes
A Lábnyom 2009 rendezvénysorozaton a felnőtt érdeklődőknek társadalmi, közcélú munkát végző szerveződések mutatják be karitatív és kulturális tevékenységeinket, a fiataloknak életvezetési és drogmegelőzési tanácsadást, a rászorulóknak lelkisegély szolgálatot nyújtanak. Kitelepül a Kiáltás az életért Alapítvány, de vasárnapi iskoláról, idősek otthonában végzett szolgálatról is lehet érdeklődni, vagy azokhoz akár csatlakozni is.

Fontos megjegyezni,
hogy a kezdeményezésre és magára a Golgota Gyülekezet működésére nem az a jellemző, hogy a hitet erőteljes hirdetésben, harsány evangelizációkon és visszás fellépéseken hirdeti, hanem a gyakorlati, hétköznapi életben megjelenő hitet szelíden mutatja meg az embereknek.
A kezdeményezés végső célja, hogy egy új értékteremtő és emberi értékeket ápoló keresztény közösség jöjjön létre Dél-Pesten olyan emberekből, akik egymás és lakóhelyük hasznára, előnyére élnek, akikre támaszkodhat környezetük.

www.labnyom.com


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu