szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Peter Blant: Fegyverrel szerető ellen



Mrs. Himmel épp a virágait locsolta a kertben, mikor feltűnt neki a betörő. Az ismeretlen, fekete ruhás férfi épp a szomszédokhoz, Nyworthékhoz, akart bejutni. A ajtózárral babrált valamit, közbe lopva körülnézett, nyilván nem akarta, hogy bárki meglássa. Mrs. Himmel biztos volt benne, hogy épp egy betörés szemtanúja. Berohant a házba és értesítette a rendőrséget. A vonal túlvégén megköszönték a hívást, azt mondták, ahogy lehet, sietnek a helyszínre.


Peter Blant: Fegyverrel szerető ellen
Ahogy lehet? Dehát az akár fél óra is lehet,vagy fél nap! Addig ez a gazfickó elviheti az egész házat! Valamit tenni kell, gondolta Mrs. Himmel. Először arra gondolt, fellármázza az egész utcát, aztán a férfiak majd meglincselik a betörőt. Aztán letett erről az ötletről. Délután fél egy volt, a férfiak még munkában, csak Mrs( ha ugyan nem Miss...) Wilcox volt otthon a gyerekkel, a kis cukorfalattal, őket ilyesmivel nem háborgatta volna. De akkor mit tegyen?

És eszébe jutott a pisztoly. Még szegény Harry, aki már, Isten nyugosztalja, hat éve lassan,hogy halott, szóval, Harry tartott egy pisztolyt a kredencfiókban, mert nagyon félt az éjszakai tolvajoktól. Szóval, kellene ez a pisztoly. Ám én nem tudom használni, töprengett Mrs. Himmel,még a végén saját magamnak okozok vele bajt. Vajon bonyolult lehet egy pisztolyt használni? Egyáltalán: van benne töltény?

A betörő ezalatt bejutott a házba. Istenem,gondolta Mrs. Himmel,mit művelhet ott! Hiszen ott az étkészlet, az LCD, vagy hogy is hívják, számítógépek- ezeket mind elviheti! És ráadásul rettenetes felfordulást csinálhat, nem győznek majd utána takarítani! Ha a rendőrök engedik. Merthogy a bűnügyi helyszínhez több napig sem lehet hozzányúlni. Ha az ember a hatóságok segítségét kéri, szembe jön vele a bürokrácia. Mrs. Himmel elszánta magát az önálló cselekvésre. Megkereste a pisztolyt- jé, tényleg ott volt még, a kredencfiókban- és elindult Nyworthék  házához.  Lassan lopódzott, mint  a macska. Maga elé tartotta a fegyvert. hogyha szembekerül a rablóval,azonnal lelőhesse őt. Nem akart vele beszélgetni, nem akarta látni, csak azt akarta tenni, amit tennie kell. Lőni. Megvédeni szomszédait. Az ajtó nyitva volt. Az asszony bement, ott találta a fekete ruhás férfit a nappaliban. Épp a tévét akarta ellopni. Azonnal lőtt. A férfi meglepett arccal rogyott össze az első lövés után. A másik két golyó már csak ráadás volt. Biztosítás a Halálba.

Linda Nyworth épp arra gondolt, milyen kellemesen fog telni az elkövetkezendő két óra. Roger nem is sejt semmit, elég nagy mamlasz, munkamániás, ami azt illeti, a gyerekeknek ma délutáni iskola van, biztos nem jönnek haza. Egyszóval: övék a lakás, övék az idő, övék az élet...Bárcsak elválhatna Rogertől! De akkor nem maradna semmije. A házassági szerződés szerint minden a férjé. Közös szerzemény pedig még nincs. Hiszen csak egy éve volt az esküvő. Ó,de megbánta, de megbánta! Vannak dolgok, amiket már nem lehet visszacsinálni. Például nem lehet az Időt visszapörgetni. Desmondot a házasságkötés után fél évvel ismerte meg, a férfi személyi edzőként dolgozott. Amolyan nők kedvence-típus volt. Lindának épp erre volt szüksége. Szexre,és nem lelkizésre.
Linda remélte, Desmond bejut a lakásba, mert a felső zárat kissé nehéz kinyitni, Roger persze nem hívott lakatost. De miért van nyitva  az ajtó?  Mi történet itt?  Te jó isten,  ez  Desmond...Ez meg  a  szomszéd  banya, Mrs. Himmel...Desmond  halott, te jó ég...a  vénasszony  betörőnek  vélte, és lelőtte!  Normális az ilyen? Mi lesz most? Mindjárt itt vannak a zsaruk!

Ha el tudná érni, hogy Roger hazajöjjön, ő biztos kitalálna valamit. A Himmel banyát leültette a konyhában, és felhívta férje számát. Linda hangja teljesen kétségbeesett volt. Roger erre mindig érzékeny. Hazasietett. Közben a vénasszonyt Linda hazaküldte, ne keverje itt a kevernivalót, épp elég bajt csinált már. Mrs. Himmel igencsak csodálkozott, amiért köszönetet sem kapott azért, amit tett. Ezek a mai fiatalok, gondolta, a hála nem egy erős oldaluk.

Linda elmondta Rogernek,mi történt. Hogy meglátta ezt a betörőt, aki megtámadta őt, és önvédelemből lelőtte. Roger igen lovagiasan és gyakorlatiasan kezelte az ügyet. A rendőrök előtt magára vállalta a dolgot. Igen, a felesége kétségbeesetten hívta, mert megtámadták. Keregette őt a betörő, szobáról szobára. Kénytelen volt meghúzni a ravaszt.
Rogert végül két hónap börtönre ítélték, engedély nélküli fegyvetartás miatt, mivel nem sikerült maradéktalanul bizonyítani az önvédelmet. Roger emelt fővel vonult börtönbe, úgy, mint egy igazi férfi. Linda pedig arra gondolt, két hónap alatt sokminden történhet...

PETER BLANT

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
proix
2008-08-17 22:50
Érdekes,abszurd krimi, kicsit Ruth Rendelles, kicsit egyéni.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
40%
Pozitív
40%
Semleges
20%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu