szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Szabó Magda: Abigél



A középosztálybeli leány, Vitay Georgina, nagyon elszomorodik,mikor megtudja, hogy Árkod lányiskolájában folytatja tanulmányait. Nem is érti az egészet.

Szabó Magda: Abigél
Nagyon nehezen illeszkedik be az intézmény rendjébe és közösségébe. Túl szigorúnak találja az itteni erkölcsöket, s diáktársai sem fogadják be egykönnyen. Amikor aztán elárulja egyik diákcsínyüket, azt a bizonyos "férjhezadást", a lányok valósággal kiközösítik őt. Még a süteményt sem hajlandók tőle ajándékba elfogadni.

De ami a legjobban fáj Ginának, az apja viselkedése. Vitay tábornok nem magyaráz meg semmit, pusztán apai tekintélyét hozza fel érvként. Gina érzi,itt valami nincs rendben. Mikor már elviselhetelennek érzi az intézet légkörét, megszökik. Az a célja, hogy hazamegy, és az egészet megbeszéli apjával.

Apa és leánya végül találkozik. A tábornok sokat vacillál azon, beavassa-e az igazságba Ginát, ám végül úgy látja jónak, ha mindent elmond. Elvégre joga van tudni...Vitay a németellenes katonai szervezet egyik vezetője. Ha lebukik, családjának is vége. Ezért kellett Ginát úgymond elrejteni, nehogy baja essék. Vitay azt is elmondja, az intézetben is van egy ellenálló, aki szükség esetén segít.

Gina elkezd találgatni: vajon ki lehet az? A szívtelennek látszó Zsuzsanna? A németpártiságát hangoztató Kalmár? Vagy az ügyefogyott König? Gina egyszerre a történelem sűrűjében találja magát...

Izgalmas, fordulatos regény az Abigél. Szándékosan nem "ifjúsági regény"-t írtam, mert nem pusztán az. Minden korosztály számára jó szórakozás, a kor legkörét pedig kiválóan ábrázolja a nemrégiben elhunyt Szerző.



Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
75%
Pozitív
25%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu