szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Erle Stanley Gardner: A molyrágta nerc esete



Perry Mason, a csavaros eszű ügyvéd mindig elmegy a törvények adta végső határig. Így bizonyítja be, hogy védence nem bűnös. Gardner, aki maga is jogvégzett ember volt, ismerte az amerikai jogrendszer minden csínját-bínját.

Erle Stanley Gardner: A molyrágta nerc esete
Perry Mason és titkárnője, a bájos Della, hosszú, fárasztó tárgyalás után vannak. Betérnek vacsorázni kedvenc vendéglőjükbe. Ott Morris Alburg, a tulajdonos igencsak fáradtnak tűnik. Mintha minden lassabban menne az étteremben, mint az megszokott.

Nem is csoda. Alburg elmeséli Masonnak és Dellának, hogy az egyik pincérnője, Dixie Dayton, épp azelőtt egy pár órával lépett le. Nem vette fel a fizetését, ráadásul otthagyott egy szebb napokat látott, molyrágta nercbundát. Ám Dixie nem önként távozott: az egyik vendéget meglátván, fogta menekülőre a dolgot. Kiszaladt az épület mögötti sikátorba, ahol egy autóból rálőttek. Dixie megpróbált menekülni, de hiába...

Masont, és magánnyomozó társát, Perry Masont, egy szállodába csalják, ahol Mason találkozik Dixievel. Vagy nem is ő az? Talán csak szerepet játszik a vonzó, fiatal lány?

Tragg hadnagy, Mason állandó- kelletlen segítője, mindeközben egy rendőrgyilkosság ügyében nyomoz. Kiderül: a gyilkosságnál használt pisztolyt Dixie adta le egy zálogházban...

A molyrágta nerc esete izgalmas, fordulatos krimi, a legendás amerikai krimiíró, Erle Stanley Gardner egyik legjobb alkotása.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
0%
Pozitív
75%
Semleges
25%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu