szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Ellery Queen: Ház a félúton



Ellery Queen bűnügyi regényeinek hőse nem más, mint maga Ellery Queen. Ötletes,nem?

Ellery Queen: Ház a félúton
EQ épp egy bárban üldögél,mikor megszólítja őt ifjú ügyvéd barátja, Bill. Elmondja, hogy sógora mostanában furcsán viselkedik. Olykor hetekre eltűnik, furcsaságokat beszél. Ráadásul a sógor írt egy levelet az ügyvédnek, melyben találkozóra hívta őt egy isten háta mögötti helyre( ez lesz később a félúton lévő ház). Bill elmegy a találkozóra, majdnem elgázolja őt egy autó, melyet egy lefátyolozott nő vezet. Mikor belép a házba,jön a feketeleves: Bill holtan találja sógorát. Gyilkosságnak látszik, s mint később a nyomozás is igazolja: az is.

Annak rendje és módja szerint megindul a rendőrségi eljárás. Kiderül, hogy a drága sógor bigámista volt.  Az egyik feleség Bill húga, a másik egy gazdag úrihölgy. Miután a két nőt sikerül "felmosni a padlóról", természetesen egymást kezdik vádolni. Ám az ügyvéd húgának mintha több indítéka és több lehetősége lett volna.Az áldozat életbiztosításának például ő akedvezményezettje. Minden bizonyíték tetejébe megtalálják a hölgy kocsiját, benne a fátyollal. Az esküdtszék, a közvélemény óriási megdöbbenésére, bűnösnek találja Bill húgát. Ellery Queen nyomozásba kezd. Biztos benne, hogy tévedés történt.

És megkezdődik a szokásos EQ-féle rejtvényfejtés. Mi a jelentősége a fátyolnak? Miért kell megszámolni, hány szál gyufát találnak a hamutartóban? Ki miről tudott és miről nem? Szóval, végtelennnek tűnő, de élvezetes logikai játék, kiváló befejezéssel. Minden krimirajongónak ajánlom.

A kötet megjelent az Albatrosz sorozatban, illetve 1998-ban a Magyar Könyvklub és a Saxum közös kiadásában, a Krimi Klaaszikusai sorozatban.



Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
1szercsak
2008-11-05 17:00
Ellery önteltsége nem igazán rokonszenves. Amúgy jó a könyv, csak,épp a főalak nem egy megnyerő fajta.
angyal34
2008-09-05 14:52
Kitaláltam a gyilkost, kábé a felénél. Semmi sem bizonyítja azt az állítását, hogy nem tudott senki a változtatásról. Semmi, csak az ő szava...
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
40%
Pozitív
40%
Semleges
20%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu