szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Dean R. Koontz: Hideg tűz



Krimi? Nem, sokkal inkább misztikus kalandregény. Élvezetes,izgalmas olvasmány. Színvonalas bestseller.

Dean R. Koontz: Hideg tűz

Jim Ironheart különös képességekkel megáldott- megvert férfi. Különös, belső hangokat hall, furcsákat, félelmeteseket álmodik. Valami titokzatos erő arra készteti, hogy emberek életét mentse meg. Eljövendő balesetek,gyilkosságok,katasztrófák színhelyén bukkan fel, hogy aztán életmentő hősként távozzon onnan. De Ironheart nem a dicsőséget akarja. Nem szereti a sajtót, a feltűnést.

Holly Thorne fiatal, ambíciózus újságíró, aki még nem írta meg élete nagy sztoriját, karrierje nem túl fényesen áll. A férfi megmenti egy kisfiú életét,akit majdnem elgázolt egy teherautó. Holly különös vonzalmat érez a férfi iránt. Tetszik neki Jim látszólagos zárkózottsága, férfias tettereje. Holly tudja, hogy ez a férfi más,mint akikkel eddig találkozott.

Jim pár nap múlva a sivatag közepén találja magát, ahol egy anyát és kislányát menti meg bevadult bérgyilkosoktól. Fizikailag megviseli az eset. A szomjúságtól annyira kiszárad, hogy egy közelben lévő kolostor betegszobájába kerül. Az egyik atya elmondja: mikor rátalált, Jim testén stigmák voltak. Valódi stigmák.

Jim és Holly ezután találkoznak,mégpedig egy repülőgépen. Jim érzi: a gép le fog zuhanni. Meg akarja menteni Hollyt, akit mostmár az újságírói kíváncsisága is vezérel. A gép lezuhan, de Jimnek köszönhetően sokan túlélik a katasztrófát. Holly ezután különös dolgokat észlel magán...
(Animus-Cherubion, 1992.)

 

 

 


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
kekesy
2008-07-08 11:13
Szerintem Koontz nem olyan jó, mint Stephen King. Még annyira sem jó. Ez a könyv olyan vonatra való olvasmány, semmi több.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
50%
Pozitív
50%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu