szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Bozai Ágota: Tranzit glória. Magyar Könyvklub,2002.Ez a regény úgy járt,hogy előbb vált ismertté német és angol nyelvterületen, mint itthon. Azt mondják, jellemző...

Bozai Ágota: Tranzit glória. Magyar Könyvklub,2002.
Egy nyugdíj előtt álló, életét szerényen tengető kisvárosi magyartanárnő fürdés után döbenten látja, hogy glória nőtt feje köré. Arra is hamarosan rájön, hogy ezt a glóriát csak a jó emberek láthatják. Megtapasztalja azt is,mire vált képessé: mindenféle csodás dolgot megtehet, embereken segíthet. Persze, Magyarországon járunk,a gátlástalan és arrogáns politika megpróbálja kihasználni az új lehetőséget.

Hosszú évek óta nagy gondban van a városvezetés. A település közelében van valami,amiről egyesek azt állítják,termálvíz. Vannak, akik szerint érdemes lenne nagyobb összeget invesztálni az ügybe,mások, az óvatosabb politikusok, nem látják a befektetés megtérülését biztosítva. A tanárnő glóriája,képessége a gyógyításra, egészen más megvilágításba helyez mindent. Be is indul a születőben lévő iparág, a wellness. Ám -köszönhetően annak, hogy a Kiválasztott aprópénzre váltotta képességeit, a csoda hamarosan megszűnik.

Groteszk regény ez, igazi örkényi hagyományokon nevelkedett írónő alkotása. Ám Bozai Örkénynél sokkal konkrétabban és nagyobb kritikával kezeli a társadalmat ( példaként említem a tanárok fizetéséről szóló részt...). Bozai Ágota magas színvonalú,ugyanakkor szórakoztató regénye méltó felütése a 21. századi magyar irodalomnak.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Tallo
2009-02-09 12:17
Szerintem meg nem annyira. Bocs, lappango!
altob
2008-06-24 18:38
Bozai Ágota nagyon jó író.
lappango
2008-06-24 10:37
Jobb, mint Esterházy újabb regényei, bocs,kedves EP!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
66%
Pozitív
33%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu