szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Agatha Christie: Temetni veszélyes



A Királynő nem a legjobb,legirodalmibb művét alkotta ezzel. Csak az egyik legérdekesebbet,legizgalmasabbat. Mesteri krimit,sok vérrel.

Agatha Christie: Temetni veszélyes
Temetésre gyűlik össze a család. A régen saját utakon járó gyerekek, nagynénik hosszú évek után most látják egymást újból. Minden a megszokott halotti torok hangulatát idézi,egészen addig, míg Cora néni, a család különce, azt nem mondja: " - Hiszen meggyilkolták, nem?"

De meggyilkoltak egyáltalán bárkit is? Hiszen Cora néni,aki mellesleg amatőr festő és műgyűjtő, mindig olyan furcsán viselkedett, furcsa,sokszor sületlen dolgokat mondott. Lehet,hogy most is elragadta gyermeteg fantáziája? Mindenki kételkedik a nagynéni állításaiban,egészen addig,míg pár nap múlva holtan nem találják őt magát is. Vérbe fagyva fekszik saját ágyában. A házvezetőnő szerint két apáca járt náluk a napokban...

Hercule Poirot élete legnehezebb nyomozása előtt áll. A bizonyítékok elvesztek, csak a tanúk szava marad minden,amiből ki lehet indulni. Poirot abban reménykedik, hogy a gyilkos elszólja magát. Számítása kissé túlságosan jól válik be: kiderül, hogy minden szereplőnek van kisebb- nagyobb titkolnivalója. A krimi mesteri meseszövésében, a látszatra érdektelen sorok között is,  ott lapulnak az Igazság kisebb- nagyobb építőkövei. Csak észre kell venni őket, türelemmel, úgy, ahogy Poirot teszi.

Nem vagyok az a fajta,aki különösebben ambicionálja azt, hogy menet közben,  az olvasás  folyamatát mintegy megszakítva, megoldjon egy krimit. De ez a rejtély nem hagyott nyugodni. Szerencsére eléggé kitartó vagyok, nem lapoztam az utolsó oldalra. Megérte várni.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
halacska
2009-02-19 14:50
3 nőtípus: a modern, a klasszikus anya, meg a harmadik, aki egyik sem, ezért boldogtalan. Agatha jól értett a nőárázoláshoz.
Nikator
2009-01-31 16:33
Az ölés pszichológiája nagyon izgalmas. Azért magyarban is van hasonló, ráadásul valóság krimi.12 gyilkosság, aki szereti annak ajánlom: Czifra bűnügyek a címe a Novumnál.Kiváncsi vagyok a véleményekre, remélem tetszeni fog.
altob
2008-07-02 11:57
Engem az indíték borzongatott meg. hát ezért is lehet ölni?
lappango
2008-06-24 10:34
baromi jó könyv. Abszolúte fogalmam sem volt a gyilkosról. mindenkinek ajánlom, jó kis borzongató krimi.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
66%
Pozitív
33%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu