szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Hamilton és az idegrendszer



Hamilton, a Forma-1 legtehetségesebb versenyzője a Német Nagydíjat is megnyerte.Nem is véletlenül...

Hamilton és az idegrendszer
Hamilton sikereinek kulcsa személyiségében van. Először is: roppant nyugodt. Amikor elhúzott a Ferrari színeiben versenyző brazil Massatól több,mint tíz másodpercre, Timo Glock balesetet szenvedett, lejött a jobb hátsó kerék, bejött a biztonsági autó, mindenki egymás mögé,mint a kiskacsák, oda a kemény munkával megszerzett előny.
Tíz versenyzőből kilenc megingott, elbizonytalanodott volna. Hamilton nem. Tette a dolgát, érezte,ma jobb az autó, jobban dolgozott a csapat, vagy legalábbis jobban az ellenfélnél. Lazán visszaelőzte Massát, mert ennek így kell történnie, és nyert.
Ezzel vezet is a világbajnoki pontversenyben.

Az jutott eszembe: olyan jó lenne,ha nekünk, magyaroknak,minél több Hamiltonunk lenne,minél több sportágban. Akinek nem remeg a keze sorsdöntő pillanatokban, aki vesztett helyzetben is nyugodt marad, nem nyomja a vállát az esélyesség terhe, hanem szépen versenyez: autózik, focizik, kézilabdázik, kosárlabdázik, egyszerűen teszi a dolgát és a végén nyer. Utoljára ilyen típusú, ilyesfajta személyiséggel rendelkező sportolónk Papp László volt. Igen, aki már meghalt. A mai magyar mezőnyben?Szinte senki. A magyar sportolók pszichésen messze alatta vannak a nemzetközi élmezőnynek.
Pedig közeleg Peking, minden idők egyik legkeményebb olimpiája, olyan versenysorozat, ahová Európa- bajnokok nem jutottak be, ahol ezredmásodperceken fog múlni minden. Pekingben az idegek fognak dönteni.
Ez jelentősen csökkenti a magyar esélyeket...

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
lappango
2008-07-26 21:10
Számomra óriási csalódás volt, mikor Kokó bejelentette, hogy vége. Csak addig élvezte a sztárságot, míg világbajnok volt. Az első vereség után feladta. Kolonics bezzeg soha nem adta fel. Bele is halt...
weszy
2008-07-21 09:43
a profi boxolóinknál az egyik legszembetűnőbb. Egyszer kiütik őket, aztán vissza is vonulnak...
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
66%
Pozitív
33%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu