szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Fizika és élettan



Miközben az EU irányelvként írta elő, hogy a tagországok minél több természettudományos szakembert képezzenek,Magyarországon összevonnák a természettudományos tantárgyakat.

Létrejönne egy új tantárgy, az élettan, amely magában foglalná a biológiát, a fizikát és a kémiát. Szeretnék néhány kifogással élni ezen oktatáspolitikai művelettel kapcsolatban:
1. Az " élettan" szó voltaképpen a biológiát  jelenti, mégpedig magyarul. Bár a biológia érintkezik a fizikával és a kémiával- de csak bizonyos pontokon érintkezik. A kémia és főképp a fizika külön tudományág, épp ezért szerintem külön tantárgyként is kell szerepelnie.
2. Amikor szerte Európában hiány van képzett természettudományos és műszaki szakemberekből, nem lehet engedni a diákok rövidtávú " érdekeinek". Mert való igaz,hogy ezek a tantárgyak a többség  számára nehezek, de ezt tudomásul kell venni.
3. Ha már tantárgyösszevonásban- s ezáltal újabb, ikszedik iskolareformban- gondolkodnak, inkább a humán tárgyakat kellene összevonni. Nem tudom elképzelni, hogy továbbra is teljesen függetlenül tanítsák például a történelmet és az irodalmat. A kettő, szerintem, elképzelhetetlen egymás nélkül. Nem tudomelképzelni,hogy a művészeti oktatás ennyire alárendelt szerepet játszon,mint amilyet manapság játszik. Mert a kultúra, az egységes egész, a kultúráról tanulni pedig olyan,mint egy retro élettanóra. Ott az Egészet kell látni. Elválaszthatatlanul.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
altob
2008-06-29 10:52
A humán tárgyakat tényleg összekellene vonni. A reáltárgyakat viszont csökkenteni. Miért kellett nekem fizikát tanulni, ha egyszer nem érdekel???
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
100%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu