szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Biztosítási csalás!



Sziasztok!(remélem nem baj, ha tegezlek benneteket, de nekem ez egyszerűbb) Mivel úgy tudom, hogy ez egy olyan oldal, ahol mindenki leírhatja, a véleményét ezért remélem levelemet is megjelentetitek. Igazából arról van szó, hogy vitám akadt az egyik nagy hazai biztosítóval az Allianzszal. Ha mondjuk kötelező biztosítási vitám lett volna, azt gondolom, hogy a hazai viszonyok mellet, szinte hétköznapi lenne és nem is vettem volna a fáradságot, hogy leírjam a történteket, mivel ÉN A FOGYASZTÓ, vásárlói mivoltomban éreztem magam megsértve. Ezért klaviatúrát ragadtam és vettem a fáradságot, hogy veletek is megosszam a történteket.

Biztosítási csalás!
Történt ez nem is olyan régen.
Munkából hazaérve látom a VI. emeleti lakásom ajtaja elől ellopták a nem csekély értékű kerékpáromat. - Még mielőtt azt mondanátok: Miért tartottam a lakás előtt? Meg, hogy megérdemelem, mert felelőtlen vagyok. - Előre leszögezném minden óvintézkedést megtettem, amit józan ember megtehet azért, hogy ez ne következzen be. A kedves elkövető 2 zárt ajtón jött be és egy csuklónyi vastag láncot is átvágott azért, hogy kerékpárommal gazdagodva távozzon tőlem.
De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy mint minden jó hazafi én is arra gondoltam, hogy első a rendőrség második a biztosító.  A rendőrségen nem is számítottam semmi  jóra és nem is biztattak,  de csodák csodája nem néztek hülyének és baleknak. Kedvesek, megértőek és meglepetésszerűen gyorsak voltak.  A számítógépeket elnézve azért ez még nem az NCIS. Van még mit fejlődnünk.  Hazaérve gondoltam felhívom a biztosítót és megtudom, hogy egyáltalán a folyósón tárolt kerékpáromra érvényes e a biztosításom.  Ekkor jött a meglepetés. Közölték, hogy a biztosításom 2007. dec. 17-én megszűnt.  Azért, mert nem fizettem. Magát a biztosítás 2007. májusában kötöttem akkor, amikor egy jelzálogalapú hitelt vettem fel és felújítottam a lakást. Úgy gondoltam mivel megnőtt a lakás értéke, jó lenne a biztosítást is módosítani.  Mivel meggyőztek, hogy nekem sokkal olcsóbb, ha egy összegben inkaszóval fizetek, elfogadtam ezt a megoldást. A biztosító közölte, hogy 15.000 meg egy pár száz forint lesz az éves díj. Ennek megfelelően adtam meg a banknak az engedélyt az inkaszóra. A biztosításom a végén 16.000 meg egy pár száz HUF lett ezért nem tudták leemelni számlámról. Küldtek egy csekket, amit én rendeltetésszerűen be is fizettem.  Most pedig a biztosító embere közölte velem, hogy nem fizettem be a biztosítást, ezért azt megszüntették.
1.    Miért nem emelték le a számlámról a biztosítás díját, vagy ha nem tudták, esetleg akkor miért nem küldtek csekket, mint előzőleg?
2.    Miért nem közölték velem, hogy elmaradásom van?
3.    Miért nem közölték, hogy megszűnik a szerződésem?
Szóval most se kerékpár, se pénz, se lakásbiztosítás. Mivel nem vagyok felelőtlen ezért biztosítót keresek. Várom ügynökök jelentkezését. Kivéve Allianz! A kerékpáromat visszavásárolnám!

Ha a biztosító még is úgy gondolná, hogy ő a hibás, akkor a kötvényszámom alapján megtalál!
305809204

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
plovili
2008-09-19 11:31
Az nem baj, ha tegezel, de a Benneteket szót illik nagybetűvel írni. Amúgy nekem is van vitám biztosítóval. Egy lakáshitelhez kapcsolódó biztosítást kötött nagyapám, aki meghalt, megörököltem a hitelt, meg a lakást is, viszont a biztosítást változatlan összeggel fizetem, annak ellenére, hogy fiatalabb vagyok, tehát elvileg a díjnak alacsonyabbnak kellene lennie. Szerintem.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
33%
Pozitív
66%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu