szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Alföldi- a várható támadásokAlföldi Róbert tegnap hivatalosan is átvette a Nemzeti Színház főigazgatói posztját. Aligha kétséges, soha nem volt még olyan Nemzeti- igazgató, akit ennyi és ennyire aljas támadás fog érni. De azt hiszem, Alföldi már felkészült...

Alföldi- a várható támadások
Mire is kell felkészülnie? Összehangolt,intenzív, egyszerre szakmai- politikai támadásokra.
1. Felróják majd neki, hogy "rendezői színházat" csinál. Holott: rendezői színház igazából nincs is, mert a színház, az bizony csapatmunka.
2. "Túl avantgarde"-nak fogják bélyegezni, azt mondják majd, hogy nem érti a magyar közönség ízlését. Ezt cáfolják az eddig elért sikerek.
3. A kirúgott színészek- máris "halállisták" keringenek a neten- minden fórumot meg fognak ragadni, hogy sarazzanak egy kicsit.
4. És bele fog szólni a politika is. Mivel a megújult Nemzeti nem tűz majd műsorra Wass Albert- adaptációkat, s a nagymagyar közönség nagy szívefájdalmára nem lesz látható a " Szittya- magyar história három felvonásban" című darab sem, Alföldire azt mondják majd: nemzetietlen. Azt mondják majd: nem tiszteli az évezredek óta kiváló fajmagyar népnemzeti színjátszás dicső hagyományait, amit mellesleg még az amerikai ősmagyar emigránsok sem neveztek fasisztának. Nos, erre azt lehet felelni, hogy nem kell semmit felelni. Sem Alföldinek, sem másnak.
Mert a legjobb védekezés a gyenge támadás ellen az, ha nem süllyedsz le a támadó szintjére.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
eszeske
2008-07-17 17:02
Robi rendezései valahol a cseh és a német színházi kultúrában gyökereznek. Ebben az értelemben valóban nem " magyar". De miért baj az, hogy "idehaza" is látunk egy kicsike Európát? Méghozzá Közép-Európát!
kekesy
2008-07-03 11:12
Ahogy a HBN publicistája írta: Alföldi kapott már hideget-meleget, de főleg az utóbbit. hát ezért támadják. A magyar kultúra egyes művelői egyszerűen nem képesek befogadni őt.
zaz159
2008-07-03 08:58
Nem tudom miért támadják Alföldit. Épp itt volt az ideje annak, hogy egy kis vérfrissítés történjen a színházi elitben.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
100%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu