szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

A 100% digitális



Az m1 televízió Este című műsorában elegáns finn üzletasszonnyal, médiaszakemberrel készült beszélgetést láthattunk- hallhattunk. Finnország ugyanis, Európában elsőként, 100 százalékban átállt a digitális televíziózásra. 

A 100% digitális
Az EU többi államának mindezt 2012-ig kell megtennie. Van még idő,gondolhatnánk, akadnak előbbrevaló dolgok is, ám azok a nehézségek,melyeket a finn szakértő asszony felvázolt, kissé elgondolkodtathatják a hazai patópálokat.
1. A legtöbb magyar tévé nem alkalmas digitális televízióadások vételére. Honfitársaink többségének le kell cserélnie televízióját, ami, ugyabár,hazai jövedelmi viszonyok ismeretében, elég nagy kiadásnak számít.
2. Vásárolni kell mindehhez egy spéci szerkezetet, ami a műsorban elhangzottak szerint 40 euró, de Magyarországon bizonyára drágább lesz,mert a magyar és kelet-európai fogyasztót mindig is lehetett hülyíteni, meg palira venni.
3. Az idősek számára nagyon nehéz lesz az átállás. Finnországban civil szervezetek önkéntesei segítettek az időseknek abban,hogy egyáltalán be tudják állítani a készüléket. Magyarországon elképzelhető ilyesmi? Máris látom magam előtt, ahogy emberek tízezrei jelentkeznek önkéntesnek,ingyen,a szolidaritás eszméjétől vezéreltetve.
4. Akiknek kábeltévéjük van, ugyanannyi csatornát tudnak fogni ezután is, mint eddig. Ők tehát látszólag nem nyernek a bulival semmit, legfeljebb elmondhatják, hogy ők is EU-konformok mostmár.
5. Jókora kormányzati propaganda kell majd annak megértetéséhez, hogy egyáltalán miért kell átállni. Reklámfilmek, egész oldalas újsághirdetések. Ez közpénzbe fog kerülni....folytassam?
Szóval, mi még nem vagyunk digitálisak. Nemhogy 100 százalékban, de húszban se. Valami kellene hozzá. Valami, ott, a fejekben...

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
plovili
2008-07-26 21:17
Azért a digitális mégiscsak fejlettebb...
1szercsak
2008-07-09 23:29
Nem tragédia, ha nem leszünk digitálisak. Nekem kábelem van, tök jó, semmi bajom vele. Persze, ha uniós szabály, akkor uniós szabály.
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
66%
Pozitív
33%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu