szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Törilecke- 1. Felvezető



Mindig is szerettem volna olyan történelemtankönyvet írni, vagy akár csak látni,mely valóban tartalmazza a legújabb kutatási eredményeket. Rájöttem,hogy ez papír-alapon lehetetlen: mire kinyomtatják a könyvet, máris lehetne újraírni. Csak az internetes megjelenés biztosíthatja a megfelelő színvonalat.

Törilecke- 1. Felvezető
Kinek is szól Törilecke című sorozatunk? Tanároknak, akiknek elege van a folyton változó tantervekből és tankönyvekből. Diákoknak, akik unják az órákat. S mindenkinek, akit érdekel a történelem, a maga valóságában és igazságában.

Elterjedt Magyarországon, főképp a könyvkiadásban,egy helytelen nézet és hozzállás, miszerint a történelem egyenlő az egyiptológiával és a második világháborúval. Szeretnénk bebizonyítani, hogy azért vannak még érdekes korszakok és érdekes események a világtörténelemben. A "public story" nem győzheti le a valódi historyt. Igyekszünk érdekesen,mindenki számára világosan írni, ám ez nem mehet a tudományosság rovására.

Az egyes cikkeket visszamenőleg is javítjuk, bármikor felmerülhet olyan újabb kutatási eredmény, ami ezt szükségessé teheti. Ezért aztán naprakészek maradhatunk.

A múlt eseményei kihatással vannak mai életünkre. Ezt sokan félreértelmezik, és átpolitizálják a történelmet, ilyen vagy olyan irányban. Ez a történelmi sorozat grantáltan politikamentes és elfogulatlan. Aki politikai nézeteihez keres történelmi önigazolást, az keressen fel más oldalakat.

Nagyon szeretnénk, ha a Törilecke... sorozat interaktív lenne. Szóljatok hozzá, ha hibát észleltek, azt is írjátok meg.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
kekesy
2008-07-02 16:02
Milyen arányban lesz magyar töri?
altob
2008-07-02 11:42
Hányszor egy héten lesz új anyag?
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
66%
Pozitív
0%
Semleges
34%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu