szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Mikulás- napi töprengések



A finn nagykövet felesége úgy nézett ki a tévében, mint a finn nagykövet felesége, aki Mikulást ünnepel. Persze, nem ettől válik emlékezetessé az idei Mikulás.

Mikulás- napi töprengések

A szerencsétlen ker.tévé riportere megkérdezte a Mikulást, hogyan érinti őt a gazd. válság. Micsoda marhaság! Nemhogy békén hagynák szegény Télapót, ezzel zaklatják, pedig Ő ünnepelni jött.

Sok szülő telepakolja a gyereket csokival, jó, legyen, ez a kölkök napja. De ne felejtsünk el azért mást is adni a kölyöknek, mondjuk gyümölcsöt, mert a kiskorúak veséje még nem bírja el azt a sok kakaót, ami ilyen ünnepekkor belezúdul.

Van egy kolléganőm, neki mindene a Mikulás, még a szarvas nevét is tudja. Na, hogy hívják a rénszarvast? Rudinak. Bezony.

Azért számomra ez az ünnep mégiscsak egyfajta felvezető. A karácsony "behangolása", bemelegítés a Nagy Szentestére, vagy ilyesmi. S hogy a politika sem hiányzik? Naná. Égetnek Mikulást az USA-ban, Franciaországban, azzal a magyarázattal, hogy elcsúfítja a keresztény vallást. Talán igazuk van, de miért ne lehetne egy napra elcsúfítani a keresztény vallást? Pontosabban: játszani vele. Miért nem?

Sok családnak szomorú karácsonya lesz, jönnek az elbocsátások, a bizonytalanság, megkezdődik a tartalékok felélése. Szomorú.

De azért van ok az optimizmusra. Amíg van szexmikulás... 

 


Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
50%
Pozitív
50%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu