szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

Agatha Christie: Egy marék rozs



Holtan esik össze irodájában a híres üzletember. A zsebében gabonamagvakat találnak. Mint kiderül: rozs...De nem az okozta az áldozat halálát.

Agatha Christie: Egy marék rozs
Hanem méreg. Tiszafa-bogyó mérge. Az akkurátus Neele felügyelő felkeresi az áldozat családját. Mindenki sajnálkozik, értetlenül fogadja az eseményeket, de valahogy nem őszinte az egész. Kiderül: mindenkinek volt oka megölni a családfőt. Gyűlöletből,pénzért, régi sérelmekért. Hamarosan újabb haláleset történik, megölik az ifjú feleséget is. Majd egy harmadik gyilkosság: a cselédlányt holtan találják, gyilkosa egy csipeszt tűzött áldozata orrára.

Miss Marple-nak erről eszébe jut egy gyerekvers. Felkeresi Neele felügyelőt, előadja elméletét. Mindenki egy őrültet keres, aki egy régi sérelem miatt gyilkol. Miss Marple azonban rájön: a gyilkos nagyon is józan és hidegvérű.

Miben más ez a regény, mint a többi Agatha Christie-krimi? A társadalmi közeg nem a klasszikus angol hagyományokat őrzi: nagyon is modern, ízig- vérig huszadik századi világba csöppenünk bele. A lehetséges elkövetők száma sem végtelen: minden egy irányba mutat, aztán kiderül, hogy csak az irány jó, az úticél nem. Végezetül pedig ott a személyesség. Miss Marple-nál dolgozott korábban a meggyilkolt cselédlány.

Szívszorító, megindító, ugyanakkor vaslogikájú krimi az Egy marék rozs. Gondolatainkban ördöggé, megtestesült Gonosszá válik a tettes, s angyallá magasztosul az áldozattá vált fiatal cselédlány, Gladys, aki ártatlan naivitásának lett  vétlen áldozata.

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
Szólj hozzá Te először!
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
100%
Pozitív
0%
Semleges
0%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu