szöveg
Keresés
Kifejezés:
Miben?

A kör ( amerikai horror)



Négy középiskolás lány hal meg egy kisvárosban. Szívmegállás,öngyilkosság,baleset- mind- mind nagyon szokatlan körülmények között.

A kör ( amerikai horror)
Egy újságíró, aki ismeri az egyik halott lány szüleit( Naomi Watts), szagot kap. Megtudja,hogy létezik egy különös videokazetta. Aki megnézi, egy hét múlva meghal. Hősnőnk, nem tudván ellenállni a kísértésnek, maga is megtekinti a különös,hátborzongató rövifilmet. Ettől fogva az ő élete is megpecsételődik. Hét napja van arra, hogy rájöjjön a titokra, ezzel megmentse saját életét.

Első dolga: átmásolni a filmet. Kiderül,hogy a kazetta másolhatatlan. Aztán a film szereplőit próbálja felkutatni. A messzi múltba kell visszanyúlni: egy lovasbalesettel függ össze az egész történet. Többet nem árulnánk el a kedves Olvasónak, nem akarjuk lelőni a poént.

A film érdekes keveréke horrornak és thrillernek. Biztosak lehetünk benne, hogy valaki mozgatja a szálakat a háttérből. Mégsem unatkozunk,mert A kör nem tucatfilm. Operatőri bravúrok, káprázatos cselekményvezetés jellemzi az alkotást. Külön erénye, hogy szépen, kiegyensúlyozottan van benne jelen a magánéleti szál, nem vonja el a figyelmet az alapsztoriról. A horrorisztikus jelenetek reálisnak hatnak, nem afféle negatív tündérmesének. Jó szórakozást nyújt a film, bár 16 éven aluliaknak inkább csak felügyelet mellet...

Kíváncsi vagy, mások mit gondolnak róla? »
Megvan a saját véleményed? »
Hozzászólás
Egy hozzászólás maximum 500 karakter lehet. Még 500 karaktert írhatsz.
SarvariTamas
2008-08-28 22:42
Látványfilmet csináltak egy művészi thrillerből? horrorból?, s ezt adták a nagyvilágnak. Olyan érzésem volt a japán verzió megnézése után az amerikai verzióval kapcsolatban, mintha egy olimpiai közvetítésből már csak a díjkiosztót látnám mondjuk a vízilabda tornán.
SarvariTamas
2008-08-28 22:40
Negatív véleménnyel vagyok róla. Hogy miért? Ez az elsők között volt a japán horrorok amerikai verzióiból. Előtte kb. egy évtizedig nem volt hasonló végkifejletű film. Általában sorozatgyilkosos horrorok voltak. Így meg is lepődtem a végén, s tetszett elsőre. Aztán jött a többi hasonló vacak, s a kört egyre jobban szerettem. Majd láttam a TV-ben a japán verziót. Sokkal jobb az. Az amerikai verzió pont a lényegét veszti el. A történetet, s a lélektani dolgokat
halacska
2008-07-23 23:30
Jó horror, izgalmas, annyit tennék hozzá,hogy Hitchcock azért jobb, de nem kell elkeseredeni,mert belőle csak egy volt, horrorból meg sok van és lesz. Semlegesre értékeltem.
zaz159
2008-06-27 21:40
Talán az egyik legobb film a kategóriájáűban, de mondjuk az eredeti Japán verzió az nagyon durva. A II viszont nagyon gagyi
Jó vagy sem? - Felhasználói értékelés
33%
Pozitív
50%
Semleges
17%
Negatív
Ismered, vagy már hallottál róla? Szavazz!
Ahhoz, hogy szavazhass, kérjük lépj be, vagy regisztrálj!
Légy Te is jó! Ha szívesen írnál cikkeket...
Ha szeretnél Te is Jó cikket írni, küldj e-mailt a kultura@jovagyok.hu e-mail címre
Bejelentkezés felhasználóknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Bejelentkezés vállalkozóknak

  Hamarosan...
hirdetés
© Copyright 2008. Jovagyok.hu